Svijet

Bivši šef Pentagona: Sljedeći predsjednik SAD mora da razgovara sa Putinom

Sljedeći predsjednik SAD treba da sjedne za pregovarački sto sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izjavio je bivši direktor Pentagona Čak Hejgel.
Bivši šef Pentagona: Sljedeći predsjednik SAD mora da razgovara sa Putinom
Portal AnalitikaIzvor

"Jedna od prvih tačaka dnevnog reda sljedećeg predsjednika SAD, prema mom mišljenju, treba da bude sastanak sa Vladimirom Putinom, da sjedne sa njim za pregovarački sto#, rekao je bivši ministar odbrane.

"Velika šteta će biti nanijeta našim i svjetskim interesima sve dok ne počne dijalog dva lidera", smatra on.

"Nastaviće se indirektni rat, koji u suštini vidimo na Bliskom istoku i u Siriji, i ja ne znam dokle će nas to dovesti", rekao je Hejgel.

Prema mišljenju bivšeg šefa Pentagona, šefovi država treba da shvate "šta svaki od njih treba da uradi i da zajedno sve dovedu u red".

Hejgel je odbio da podrži bilo kojeg učesnika predsjedničke trke.

Međutim, lokalni mediji smatraju da njegov stav odgovara izjavama Donalda Trampa, kandidata Republikanske stranke na izborima predsjednika SAD.

Prošle nedjelje Tramp je izrazio uvjerenje da je uspostavio dobre odnose sa Putinom.

"Mislim da imam sa njim dobre odnose. Za sad imamo dobar početak. Mislim da imam dobre odnose sa njim, ali možda griješim. Uskoro ću saznati", dodao je republikanac.

Na pitanje da li se ikada sastajao ili razgovarao sa predsjednikom Rusije, Tramp je odgovorio: "Ne želim da pričam o tome".

Ranije je biznismen više puta naglašavao da će u slučaju da postane predsjednik SAD "odnosi sa Putinom i Rusijom biti odlični".

Portal Analitika