Politika

Odgođena sjednica Skupštine

Kolegijum predsjednika Skupštine odlučio je da odgodi sjednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o rekonstruciji Vlade i smjeni predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.
Odgođena sjednica Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik parlamenta, Branko Radulović, kazao je da je izgubljeno dragocjeno vrijeme, i da Crna Gora ulazi u još dublju krizu.

On je novinarima u parlamentu kazao da “još nijesu dočekali Godoa”.

“Sva vremena i svi termini su probijeni. Prošlo je 15 sati i 30 minuta, još nema nikavog abera o popunjavanju kabineta”, kazao je Radulović.

On je rekao da ne zna koji je razlog tome.

“Niti sam učestvovao, niti je Demokratski front učestvovao u tim takozvanim pregovorima, podjeli ministarskih mjesta, ultimatumima i ucjanama”, naveo je Radulović

Prema njegovim riječima, vrijeme će pokazati da li je tu u pitanju Pozitivna Crna Gora, Socijalistička narodna partija, neko u Crnoj Gori ili van nje.

“Na kolegijumu smo konstatovali da nema nastavka Skupštine do daljnjeg. Kad će biti nastavak, ja ne znam, zavisi od aketra dosadašnje priče”, kazao je Raduović

On smatra da je izgubljeno dragojeno vrijeme.

“Da smo htjeli da ovi izbori budu uistinu slobodni tada bi se svi zajednički dogovorili već prošog ljeta, sada bi uveliko radila prelazna vlada, koja bi bila u interesu Crne Gore”, kazao je Radulović.

Crna Gora, kako je rekao, nažalost ulazi u još dublju krizu.

Radulović je dodao da će DF, ukoliko se zasijedanje nastavi, prisustvovati sjednici.

Miliutin Đukanović je rekao da kolegijumu do 15 sati i 45 minuta nije stigao predlog premijera za minstra poljoprivrede.

“Očigledno da je sporazum propao, ali nas ne bi iznenadilo, ne bi bilo prvi put da dozvole, pored tako tvrdih obećanja, da probiju i te rokove”, kazao je Đukanović

On je dodao da je najbolje da se aktuelnoj vladi izglasa nepovjerenje, i da se hitno formira tehnička vlada koja će organizaovati prve fer i slobodne izbore u Croj Gorii.

Poslanik Liberalne partije, Andrija Popvić kazao je da je sjednica Kolegijuma završena, a da se sjednica Skupšte odlaže.

On je dodao da predlog za ministra poljoprivrede još nije stigao, ali da se u svakom slučaju mora još malo sačekati.

“Stav je kolegijuma da se ova sjednica odlaže, da li će se nastaviti sjutra, ja ne znam”, kazao je Popović.

MINA

 

Portal Analitika