Muzika

Sve je spremno za početak muzičkog spektakla „City Groove“!

Sve je spremno za početak festivala „City Groove“ koji će se od 13. do 15. maja održati na podgoričkom Stadionu malih sportova. Festival će biti na vrhunskom tehničkom i organizacijskom nivou, saopštio je na današnjoj pres konferenciji direktor festivala Dragan Bulajić.
Sve je spremno za početak muzičkog spektakla „City Groove“!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- U petak, 13. maja, prve večeri festivala, nastupiće Vertigo, Manjifiko i na kraju Dubioza kolektiv, koji su nam poručili da jedva čekaju da Podgoricu podignu na noge, da pokažu zašto su najveća koncertna atrakcija na ovim prostorima. Druga noć, subota je predviđena za elektronske zvuke - uz domaćeg di-džeja Mr.Joolsa, očekuje nas nastup zvijezde svjetskog ranga, Fede le Granda, koji je već na svojoj zvaničnoj stranici objavio da će nastupiti u Podgorici i iz njegovog menadžmenta su nas zamolili da svim posjetiocima i fanovima objasnimo da će on imati festivalski nastup koji je mnogo bogatiji i drugačiji od klupskih, sa mnogo više pirotehnike. Treća noć je rezervisana za oprobane rokenrol sastave - tu su VIII2, Ničim izazvan i Cane i njegovi Partibrejkersi. Pošto je posljednje festivalske večeri besplatan ulaz, zamolio bih sve zainteresovane posjetioce da razumiju da smo u dogovoru sa organima javnog reda odlučili da onog momenta kada oni procijene da je Stadion malih sprtova pun, da će zatvoriti kapije i ko je ušao, ušao je - napomenuo je Bulajić.

On je istakao da još uvijek ima karata u prodaji i apelovao na sve zainteresovane posjetioce da ulaznice kupuju na ovlašćenim prodajnim mjestima.

- Karata još uvijek ima u prodaji. Interesovanje je ogromno. Očekujemo dolazak gostiju iz regiona - Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ulaznice je najbolje kupiti na ovlašćenim prodajnim mjestima: u Hard Rock Cafeu, u kafe klubu Sejdefa, IDEA mega marketima i prodajnoj mreži Gigstix i samo kupovinom karte uz fiskalni račun sigurni ste da ste kupili pravu, legalnu ulaznicu. Za sve one koji ne budu stigli da kupe karte i koji su lijeni da to rade, ili jednostavno nijesu stigli da ih kupe, kazaću da će postojati jedno prodajno mjesto na samom ulazu u festival. U pregovorima smo sa Željeznicom Crne Gore i nadamo se da ćemo obezbijediti za sve posjetioce iz Nikšića i iz Bara vanredne vozove, po popularnim cijenama. Jedva čekamo da festival krene i sigurni smo da će Podgorica pokazati da je pravi koncertni grad i da zaslužuje velike koncerte i velike festivale - zaključio je Bulajić.

pres1

Sanja Vojinović iz Sekretrijata za kulturu i sport Glavnog grada kazala je da očekuje da će festival „City Groove“ prerasti u tradiciju.

- Nakon dugog niza godina neorganizovanja koncerata na otvorenom, prošle godine gradska uprava odlučila je da organizuje veliki broj koncerata - što je započeto festivalom City Groove - a, zatim su uslijedili mnogi drugi koncerti na otvorenom i naprosto, nama je veliko zadovoljstvo što možemo da potvrdimo da je „City Groove“ zauzeo posebno mjesto. Očekujemo da će on prerasti u jedan festival koji je tradicionalan u našem gradu. Podrška grada u ovom dijelu je bila da bude pokrovitelj i partner Hard Rock-a i organizatora festivala tako da nam je bilo zadovoljstvo i zahvaljujemo se organizatorima što su gradu i građanima Podgorice ponudili bogat muzički festival koji će prema svim podacima kojima trenutno raspolažemo biti veoma posjećen. Jedan od motiva za organizovanje pomenutog festivala je svakako i proslava decenije nezavisnosti Crne Gore, koja se obilježava 21.maja - saopštila je Vojinović.

Ispred produkcije festivala, Balša Vojičić je odgovarajući na pitanje koliki je kapacitet stadiona, obzirom na činjenicu da je za treće veče festivala slobodan ulaz, prisutnim novinarima kazao da je kapacitet stadiona 7.000 posjetilaca i da će program svake večeri startovati od 21 sat.

- Kapacitet stadiona je 7.000 posjetitelja. Kako je ranije rečeno, policija će odlučiti koliki je optimalan broj ljudi koji mogu da prisustvuju, obzirom da je posljednje večeri festivala slobodan ulaz. Kapije se otvaraju u 20 sati, a predviđeno trajanje nastupa je do 2 sata poslije ponoći. Na našim zvaničnim stranicama festivala na Fejsbuku, najavili smo satnice nastupa. Festivalski program počinje svake večeri u 21 sat - kazao je Vojičić.

Cijena ulaznice za prvo veče „City Groova“ iznosi 8, za drugo 10 eura, dok je ulaz na treće, završno, veče festivala - slobodan.

Portal Analitika