Politika

Opozicija povlači svoje kandidate ako ne bude dostavljen prijedlog za ministra poljoprivrede

Treći dan zasjedanja Skupštine na kojoj se rasparavlja o opozicionim kandidatima za ministre u budućoj rekonstruisanoj vladi još nije počeo jer premijer Milo Đukanović parlamentu još nije dostavio ime budućeg ministra poljoprivrede.
Opozicija povlači svoje kandidate ako ne bude dostavljen prijedlog za ministra poljoprivrede
Portal AnalitikaIzvor

Opozicione stranke su najavile da će povući svoje kandidate sa liste koja je dostavljena premijeru ako do danas u 15:30 ime kandidata za ministra poljoprivrede ne bude u skupštinskoj proceduri.

Prema pisanju podgoričkih medija, na Kolegijumu Skupštine Crne Gore Raško Konjević je izjavio da ukoliko premijer Milo Đukanović do 15.30 časova ne predloži kandidata pregovaračke trojke za ministra poljoprivrede, neće biti ništa od Leks specijalisa i od Sporazuma o fer i poštenim izborima.

Premijer Đukanović, zbog ranije preuzetih obaveza, danas je na Žabljaku. Sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o novim članovima Vlade, trebalo je da počne u 12 sati.

Premijer je u petak obavijestio Skupštinu o opozicionim kandidatima za potpredsjednika vlade, ministre finansija, unutrašnjih poslova i rada i socijalnog staranja. Opozicionari tada nijesu predložili kandidata za ministra poljoprivrede jer su se nadali da će to mjesto uzeti SNP. Stranka Srđana Milića je odustala, pa su SDP, URA i Demos u ponedjeljak predložile da Petra Ivanovića zamijeni Milorad Vujović koji je predstavljen kao nestranačka ličnost.

 

Portal Analitika