Abiznis

U petak konferencija o domenu .ME

Međunarodna konferencija pod nazivom Domen.ME kao digitalni identitet državnosti Crne Gore, povodom obilježavanja desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti, biće u petak organizovana u Podgorici.
U petak konferencija o domenu .ME
Portal AnalitikaIzvor

Konferenciju, kojom se obilježava i osam godina domena.ME, organizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i Agent registracije nacionalnog domena .ME.

Na konferenciji, koja će biti održana u Rektoratu Univerziteta crne Gore, govoriće ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović, potpredsjednik GoDaddy-a, James Bladel, predstavnici ICANN-a za Evropu, Diplo fondacije i kompanije Domen.

Iz Ministarstva je najavljeno da će u okviru konferencije biti održane dvije panel diskusije na temu .ME domen – Recept za uspjeh javno-privatnog partnerstva i Ko upravlja internetom.

„Na tim panel diskusijama će govoriti visoki predstavnici GoDaddy-a, vodećih registrara širom svijeta, predstavnici ICANN-a za Evropu i predstavnici Diplo fondacije“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Mina

Portal Analitika