Društvo

Potraga za Ognjenom: Ponovo će pretražiti dio Morače kod ušća

Građani, policija, vojska i vatrogasci nakon okupljanja na podgoričkom Trgu nezavisnosti u 17 sati, nastavli su danas potragu za nestalim mališanom Ognjenom Rakočevićem. Na fotografiji koja je objavljena na Fejsbuk stranici "Pronađimo Ogija" vidi se kako vojni helikopter u niskom letu detaljno pretražuje korito rijeke Morače. Trenutno se na terenu nalaze građani, policija, vojska, spasilačke službe, ronioci, a tokom noći će im se pridružiti i lovočuvari. Ronioci će ponovo pretražiti dio rijeke Morače kod ušća u Skadarsko jezero.
Potraga za Ognjenom: Ponovo će pretražiti dio Morače kod ušća
Portal AnalitikaIzvor

Rukovodilac stanice policije za potražne djelatnosti Miljan Ćirović kazao je da policija razmatra sve opcije nestanka, uključujući i otmicu.

 

 

"Ne mogu da kažem da sam siguran da nije otmica u pitanju, ali nadam se da nije. Postoji mogućnost da je neko zloupotrijebio dječaka, da ga drži negdje zatočenog",  kazao je Ćirović.

Juče su policijski službenici, zajedno sa pripadnicima drugih službi i institucija i sa građanima, na terenu pretražili kanjon rijeke Cijevna, obje obale, od mosta na Dinoši nizvodno i korito rijeke Ribnica obalno od tzv. Tenkovskog mosta u naselju Konik do Novog sela, kao i cjelokupni kompleks objekta Higijena Podgorica kod Vezirovog mosta sa bazenima i pećinama koje se nalaze u okviru ovog objekta a koje su pregledane termovizijskim kamerama Vatrogasne jedinice Službe za zaštitu i spašavanja MUP-a. Takođe, ronioci Regionalnog centra iz Bijele pretražuju rijeku Morača od mjesta Vukovci u Zeti do Skadarskog jezera, dok ronioci Vojske pretražuju dio Morače od sastavaka Zete i Morače pa do Vezirovog mosta. Policijski službenici su zajedno sa pripadnicima Vojske vojnim helikopterom danas nadletjeli i obišli teren ka Skadarskom jezeru, ka Baru, ka Nikšiću i Cetinju, kao i sjeverno, ka Kolašinu.

"Još jednom koristimo priliku da zamolimo građane da svako korisno saznanje o Ognjenu jave policiji na broj 122. Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop, besplatan je i putem ovog broja se može ostvariti više poziva istovremeno. Svaki poziv će biti provjeren", saopštila je juče policija.

Portal Analitika