Društvo

Takmičenje iz elektronike: Pobjednik podgorička Elektrotehnička škola

U subotu, 7. 5. 2016. godine, u prostorijama JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ u Podgorici, održano je IV Državno takmičenje iz elektronike, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, Ispitnim centrom, Elektrotehničkim fakultetom Univeziteta Crne Gore, Udruženjem nastavnika elektrotehnike i Srednjom elektrotehničkom školom „Vaso Aligrudić“. Na svečanom otvaranju je govorio direktor škole domaćina, gospodin Veselin Pićurić, direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković i prodekan za nastavu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, gospođa Ana Jovanović, koja je svečano otvorila takmičenje.
Takmičenje iz elektronike: Pobjednik podgorička Elektrotehnička škola
Portal AnalitikaIzvor

Učenici su se, prema utvrđenim pravilima, takmičili u timovima od po četvoro, u tri faze: rješavanje testa, izrada praktičnog zadatka i prezentacija. Ukupno se takmičilo 28 učenika u 7 timova iz 7 srednjih stručnih i mješovitih škola, odnosno 7 gradova u kojima su zastupljeni obrazovni programi iz oblasti elektrotehnike, i to: JU Srednje stručne škole iz Rožaja, Berana, Pljevalja i Nikšića; JU Srednja mješovita škola „Madost“ iz Tivta, JU Srednja elektro – ekonomska škola iz Bijelog Polja i JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice. Na takmičenju je bilo zastupljeno gradivo koje je predviđeno obrazovnim programima koji se realizuju u tim školama.

Pregledači testova i radnih listova su bili nastavnici škola učesnica: Slavica Jovanović, Persa Đaković, Anđela Marić, Aleksandar Obradović, Nehrudin Šahman, Miladin Obradović, Safet Dacić, Veselin Andrijašević i Vladica Avramović, kao predsjednik komisije. Pregledači praktičnih zadataka su bili Alen Šabanović, Eldin Cikotić i Dušan Dubljević, a ispitivač u usmenom dijelu: profesor dr Zoran Mijanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. U žiriju koji je vodio računa o regularnosti takmičenja, nalazli su se profesor dr Zoran Mijanović, Martin Ćalasan, saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu i Veselin Pićurić, direktor škole domaćina, kao predsjednik žirija. Koordinator takmičenja je bila Sandra Brkanović u ime Centra za stručno obrazovanje, a u ime škole domaćina, veliki dio kolektiva škole, kojim su koordinirale Gordana Tasić, Violeta Rašković i Igor Dragaš.

1Nakon trosatnog takmičenja, rezultati takmičenja su bili sljedeći:

I mjesto je osvojila ekipa JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, u sastavu: Nikola Pižurica, Tihomir Raičević, Marko Ukšanović, Vlado Kozomara. Mentor je bio nastavnik Aleksandar Obradović. 
II mjesto je osvojila ekipa JU Srednja elektro – ekonomska škola iz Bijelog Polja, u sastavu: Amar Bošnjak, Nerma Dizdarević, Adnan Čoković, Danilo Šćepanović. Mentori su bili nastavnici: Miladin Obradović i Alen Šabanović. 
III mjesto je osvojila ekipa JU Srednja stručna škola iz Rožaja, u sastavu: Amina Dacić, Ema Dacić, Dalida Škrijelj, Eldin Ibrahimović. Mentori su bili nastavnici: Safet Dacić, Nedžad Nurković i Nermin Murić.

Pobjednici su dobili medalje, a ekipa koja je osvojila prvo mjesto, dobila je i prehar.

2
Portal Analitika