Društvo

Dodjela priznanja Decenija nezavisnosti

U čast jubileja organizacija Crnogorska kulturna mreža je uspostavila priznanje„DECENIJA NEZAVISNOSTI“ koje se sastoji od plakete , koja je posebno dizajnirana za ovu priliku.
Dodjela priznanja Decenija nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Ukupno će se dodijeliti shodno jubileju deset priznanja sportistima, sportskim radnicima za postignute rezultate.

Jedno priznanje će se dodijeliti stranom diplomatskom predstavništu u CrnojGori za podršku I doprinos razvoju crnogorskog društva, a jedno za promociju crnogorskog identiteta u dijaspori.

Odbor za dodjelu priznanja  „DECENIJA NEZAVISNOSTI“ formiran odlukom UO Crnogorske kulturne mreže da se priznanje dodijeli:

Nikoli Janoviću - Osvajaču zlatne medalje na Evroskom prvenstvu u Malagi, osvajaču srebrenih medalja na evropskim I svjetskim prvenstvima u Beogradu I Barseloni kao I zlatnemedalje u Svjetskoj ligi u Podgorici.

Petru Porobiću –Selektoru vaterpolo reprezentacije  2008. Godine osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi I zlata na turniru Svejtskoj ligi u Podgorici.

Draganu Adžiću – Selektoru Ženske rukometne reprezentacije,  treneru Ženskog rukometnog kluba Budućnost osvajaču – zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, osvajaču srebrene medalje na Olimpijiskim igrama u Londonu I osvajaču dvije titule Ligešampiona.

Katarini Bulatović – Osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, osvajaču srebrene medalje na Olimpijiskim igrama u Londonu, osvajaču četiri titule Lige šampiona

Bojani Popavić – Osvajaču srebrene medalje na Olimpijiskim igrama u Londonu I osvajaču šest titular Lige šampiona.

Srđanu Mrvaljeviću – Osvajaču srebrene medalje na Svjetskom dzudo prvenstvu u Parizu

Predragu Boškoviću – Predśedniku Rukometnog saveza Crne Gore sa Ženskom rukometnom reprezentaciom je osvojio srebrenu medalju n aOlimpijiskim igrama u Londonu I Zlatnu na Evropskom prvenstvu I predśedniku ŽRK Budućnost sa kojim je osvojio dvije titule Lige šampiona.

Srđanu Kovačeviću – Predśedniku Plivačkog I vaterpolo saveza Crne Gore sa kojim je osvojio zlatnu medalju naEvroskom prvenstvu u Malagi, srebrene medalje na evropskim svjetskim prvenstvima u Beogradu I Barseloni kao I zlatne medalje u Svjetskoj ligi u Podgorici.

Vojislavu Kovaču – Počasnom konzulu Crne Gore u Sloveniji za promociju crnogorskog identiteta u dijaspori - koji je svojim aktivnostima dao veliki doprinos jačanju crnogorskog identiteta, kao iintegraciji crnogorske zajednice u Sloveniji.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici- Za podršku I doprinos razvoju crnogorskog društva - koja je u prethodnih deset godina dala značajan doprinos promociji ljudskih prava, kao I finasijiski podržavala projekte od drušvenog značaja.

Svečana ceremonija dodjele priznanja će biti upriličena u sklopu proslave koju će organnizacija Crnogorska kuturna mreža upriličiti 21. maja na Cetinju.

 

Portal Analitika