Društvo

Za poslanika i pet službenika 95.000 eura

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore odložio je i juče razmatranje Inoviranog izvještaja o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za prošlu godinu, sa Izvještajem o javnim nabavkama za neku od narednih sjednica.
Za poslanika i pet službenika 95.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Do odlaganja je došlo na zahtjev Zorana Jelića iz Demokratske partije socijalista jer su materijali nekim članovima Odbora uručeni na samoj sjednici. Jedna od spornih tačaka u Izvještaju je i rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Skupštini. Prema najnovijem Izvještaju, koji je članovima Odbora dostavio generalni sekretar Siniša Stanković, 95.000 eura je iz Skupštine preusmjereno Vladinoj Komisiji za rješavanje stambenih pitanja.

Najviše novca dobio je poslanik SDP Rifat Rastoder i to 40.000 eura. Službenici Skupštine Nevenka Ilić je dobila deset hiljada, Nađa Vukčević 11, Ana Krstović pet, Jovana Petrušić četiri i Maja Nikolić 25.000 eura. Ova tačka je od početka razmatranja Izvještaja sporna jer je informacija o poboljšanju uslova stanovanja nekih službenika članovima Odbora dostavljena tek nakon višenedjeljnog insistiranja pojedinih poslanika. Do nje se došlo analizom dosadašnjih izvještaja, kada je primijećeno znatno prelivanje sredstva iz budžeta Skupštine u drugu potrošačku jedinicu.

"Nijesmo mogli sve materijale da razmotrimo na samoj sjednici Odbora, pa sam tražio odlaganje. Konkretno o rješavanju stambenih pitanja takođe nijesmo mogli da govorimo jer nedostaje još podataka. Nejasno je da li su sredstva data nepovratno, ili su u pitanju krediti, ili je nešto treće. Pitanja je dosta, kao na primjer kako jedna potrošačka jedinica može prelivati sredstva iz budžeta u drugu potrošačku jedinici itd. O svemu ćemo razgovarati na narednoj sjednici", kazao je Dnevnim novinama Zoran Jelić.

CdM/Dnevne novine

Portal Analitika