Društvo

Đukanović i Erjavec otvaraju reciklažni centar na Žabljaku

Predsjednik Vlade Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Viktor Erjavec otvoriće u srijedu na Žabljaku reciklažni centar, čija je vrijednost sa transfer stanicom 2,5 miliona eura.
Đukanović i Erjavec otvaraju reciklažni centar na Žabljaku
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću je saopšteno da je projekat izgradnje transfer stanice i reciklažnog dvorišta u opštini Žabljak realizovan u saradnji sa Centrom za međunarodni razvoj i saradnju Slovenije.

“U okviru Programa međunarodne saradnje Slovenije i Crne Gore obezbijeđena su sredstva u iznosu od 2,5 miliona eura za izgradnju reciklažnog dvorišta i transfer stanice u opštini Žabljak pri čemu su Crna Gora i Slovenija sufinansirale centar u odnosu 50-50 odsto”, navodi se u saopštenju.

Precizirano je da su u okviru Programa međunarodne saradnje dvije države obezbijeđena i sredstva u iznosu od 480 hiljada eura za sanaciju neuređenog odlagališta na lokaciji „Čarkovo polje" u opštini Žabljak.

“Dvije države su i ovaj projekat sufinansirale u jednakim iznosima – po pola. U toku je izrada projektne dokumentacije. Početak radova planiran je za jul ove godine, a završetak u prvoj polovini naredne”, stoji u sopštenju.

Dodaje se da je državnim planom upravljanja otpadom za period 2015-2020. godine, koji je Vlada donijela prošle godine, planirana izrada analize uspostavljanja optimalnog modela upravljanja otpadom u Crnoj Gori, od čega zavise i dalje aktivnosti upravljanja otpadom iz opštine Žabljak.

Portal Analitika