Društvo

Potraga za Ognjenom: Pretražena Morača, Cijevna i Ribnica, obiđen teren van Podgorice

Policijski sužbenici su i danas nastavili potragu za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem iz Podgorice, čije je udaljenje od kuće prijavljeno 4. maja. Grupa građana najavila novo okupljanje u 22 h ispred Hrama kako bi se nastavila potraga za nestalim mališanom.
Potraga za Ognjenom: Pretražena Morača, Cijevna i Ribnica, obiđen teren van Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

Policija i danas koordinirala potragom na terenu. Od 10,00 časova pretražen je dio terena, dio obale i korita rijeka Cijevna i Ribnica, a ronioci su nastavili sa pretragom rijeke Morača, dok je helikopterom obiđen teren van Podgorice u više pravaca.

Naime, od jutros su policijski službenici, zajedno sa pripadnicima drugih službi i institucija i sa građanima, na terenu pretražili kanjon rijeke Cijevna, obje obale, od mosta na Dinoši nizvodno i korito rijeke Ribnica obalno od tzv. Tenkovskog mosta u naselju Konik do Novog sela, kao i cjelokupni kompleks objekta Higijena Podgorica kod Vezirovog mosta sa bazenima i pećinama koje se nalaze u okviru ovog objekta a koje su pregledane termovizijskim kamerama Vatrogasne jedinice Službe za zaštitu i spašavanja MUP-a. Takođe, ronioci Regionalnog centra iz Bijele pretražuju rijeku Morača od mjesta Vukovci u Zeti do Skadarskog jezera, dok ronioci Vojske pretražuju dio Morače od sastavaka Zete i Morače pa do Vezirovog mosta. Policijski službenici su zajedno sa pripadnicima Vojske vojnim helikopterom danas nadletjeli i obišli teren ka Skadarskom jezeru, ka Baru, ka Nikšiću i Cetinju, kao i sjeverno, ka Kolašinu.

Od 17,00 časova krenula nova potraga sa Trga nezavisnosti u centru Podgorice, gdje je policija shodno planu podijelila okupljene građane u grupe kojima će koordinirati, radi obilaska i pretrage terena.

Policijski službenici u Podgorici – uniformisani sastav i službenici u civilu, kao i svi raspoloživi resursi Uprave policije i MUP-a i dalje su angažovani i pripravni u funkciji Ognjenovog pronalaska. Za Ognjenom, osim policije, tragaju i druge službe, institucije, organi, nevladine organizacije, sportska i druga udruženja i građani.

"Još jednom molimo grupe građana da, ukoliko se radi pretrage budu organizovali samonicijativno, o tome blagovremeno obavijeste policiju kako bi se postigla korisna i blagovremena koordinacija i pretraga terena usmjerila u potrebnim pravcima. Takođe građane molimo da putem društvenih mreža ili na drugi način ne šire lažne ili neprovjerene informacije u vezi sa Ognjenovim nestankom", navodi se u saopštenju.

Još jednom koristimo priliku da zamolimo građane da svako korisno saznanje o Ognjenu jave policiji na broj 122. Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop, besplatan je i putem ovog broja se može ostvariti više poziva istovremeno. Svaki poziv će biti provjeren.

Portal Analitika