Košarka

PAJOVIĆ: Šehović ničim nije zaslužio pogrdne transparente!

Budućnost VOLI je sinoć u barskoj „Topolici“ trijumfom protiv Mornara osvojila jubilarnu desetu titulu u domaćem šampionatu. Sjenku na sjajnu partiju i pobjedu tima iz Njegoševog parka bacio je incident s početka meča, kada je grupica momaka koji su navijali za domaći tim istakla pogrdne transparente na kojima je pisalo: „Da pošaljete Suada u Siriju sa NATO paktom, pošaljite SMS na *666#“ i „1000$ NATO - Suki, je li dosta???“. Sportski direktor Budućnost Volija, Gavrilo Pajović, u razgovoru za Portal Analitika oštro je osudio pomenuti gest, dodavši da kapiten Šehović to ničim nije zaslužio.
PAJOVIĆ: Šehović ničim nije zaslužio pogrdne transparente!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Svako normalni će da osudi to. Prvo, vrlo je ružan komentar za kapitena Budućnosti i kapitena crnogorske reprezentacije. Ni svojim odnosom, ni ponašanjem prema dresu Budućnosti i crnogorskoj reprezentaciji on to ničim nije zaslužio. Moram kao službeni predstavnik kluba Budućnost na ova dva meča da iskažem da je ostali dio publike, mimo ove grupice ljudi, bio izuzetno korektan prema našim navijačima i prema nama. Ono je jedan incident. Srećom, sudije su odmah reagovale na našu inicijativu i naložile uklanjanje spornih transparenata. Ponavljam, izuzetno su ružni i ne odražavaju ni sliku, ni pravo stanje našeg kapitena. Ali, moram da pohvalim ostali dio barske publike koji je bio izuzetno fer, korektan, i sportski bodrio svoju ekipu, a da nije vrijeđao nikoga iz KK Budućnost VOLI - kazao je Pajović za Portal Analitika.

bar

On je istakao da su u taboru podgoričkog šampiona prezadovoljni zbog osvojene titule.

- Izuzetno smo zadovoljni. Poslije ispadanja od Mege u plej-ofu ABA lige i odlaska Marića, a potom i Jaramaza, i incidenta čiji su odjeci uzrokovali raskid saradnje sa Tadijom Dragićevićem, uspjeli smo da konsolidujemo redove, i da nakon promjene trenera sasvim zasluženo osvojimo titulu prvaka Crne Gore - desetu, jubilarnu. Zadovoljni smo i ponosni na to - naveo je Pajović.

Sportski direktor Budućnost Volija je dodao da su njegovi prvotimci odigrali dobru, napadačku utakmicu.

- Odigrali smo veoma dobru, napadačku utakmicu. Bukvalno do tri, četiri minuta pred kraj četvrte četvrtine smo kontrolisali meč. Imali smo hladnokrvnost mladog Baćovića u finišu koji je pogodio dvije vezane trojke i bukvalno riješio utakmicu. Tako da ste vidjeli, tokom čitavog meča bukvalno smo kontrolisali dešavanja na parketu, do tih momenata kada smo ispustili prednost i kada je Mornar napravio seriju 7-0 i uspio da se primakne na pola koša - kazao je Pajović.  

suad-sehovic

Govoreći o planovima za dalje, on je kazao da je oko 80 odsto ekipe bez ugovora, ali da će sačekati rasplet spora između FIBA, ULEBA i ABA lige, kako bi pravili planove za narednu sezonu.

- Planovi za dalje će svakako zavisiti od spora između FIBE, ULEBA i ABA lige. Imamo dosta posla. Bukvalno 80 odsto ekipe je bez ugovora. Tako da će poslije sastanaka ABA lige biti jasnije stanje oko takmičenja koje će Budućnost igrati, i na osnovu toga ćemo se odrediti i spremati ekipu za narednu sezonu - zaključio je Pajović.

Ana POPOVIĆ

foto: www.kkbuducnost.me

Portal Analitika