Region

Vučić obećao: Čekaju nas zlatne godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne bavi kadrovskim pitanjima za najviše državne funkcije, već da je posvećen planu i programu buduće vlade i nastavku reformi, i izrazio uvjerenje da Srbiji, ako se ovako nastavi, predstoje "zlatne godine"
Vučić obećao: Čekaju nas zlatne godine
Portal AnalitikaIzvor

"Mislim da je to najvažnije. Da uspemo da postavimo stvari na svoje mjesto i da imamo dinamičan razvoj, kakav mislim da ćemo imati, od najmanje 2,3 posto, a ne samo dva, a sljedeće godine očekujem da ide na tri posto, to će biti kumulativan rast, rast iz godine u godinu", rekao je Vučić novinarima u Vranju.

On je objasnio da to za običan narod značiti ne rast procenata, brojki, već više posla, veće plate i penzije, bolje škole, opremljenije bolnice...

U svakom slučaju, kako je rekao, slijede "zlatne godine" za Srbiju.

Vučić je izjavio da je deficit državnog budžeta u prva četiri mjeseca, umjesto očekivanih 600 miliona eura, iznosio oko 100 miliona eura, te da "nikada nismo imali bolje stanje državne kase".

On je naveo da Srbija nema nikakvih problema sa gotovinom, za razliku od mnogih u regionu, i da zato od nas neki i traže da pozajme novac.

Prema premijerovim riječima, pod kontrolom su i obaveze iz ranijih godina, te da na naplatu stižu kamate, na koje će ove godine biti potrošeno milijardu i 200 miliona eura, a velike kamate isplaćene su već u februaru i martu.

Vučić je rekao da su pred Srbijom dva važna događaja - konačni ulazak Kineza u Željezaru Smederevo i završetak četvrte i pete revizije sporazuma sa MMF, poslije čega, kaže, može da ode i pet dana na odmor.

klix.ba

Portal Analitika