Politika

Drugi dan rasprave, Milošević: DPS pobjeđuje i kad opozicija uđe u Vladu

Sjednice Skupštine na kojoj bi trebalo da se o posebnom zakonu o primjeni Sporazuma za slobodne i fer izbore, rekonstrukciji vlade i o povjerenju šefu parlamenta, nastavljena je danas. Poslanici su prvih sat vremena potrošili na raspravu o tome koliko je juče policajaca bilo u Skupštini.
Drugi dan rasprave, Milošević: DPS pobjeđuje i kad opozicija uđe u Vladu
Portal AnalitikaIzvor

Poslanica DPS-a Nada Drobnjak zamolila je da se "150 ljudi sa dugim cijevima“ ne pominju jer to, kaže ona, nije tačno.

Poslanik DF-a Emilo Labudović je na to prokomentarisao da je “Gospođa Drobnjak potpuno u pravu”.

“Nije ih bilo 150 nego 156. Odavde nećemo izaći dok to ne raščivijamo", kaže Labudović.

Krivokapić kaže da svaki poslanik ima pravo sam da procijeni koliko policajaca ima.on.

Branko Radulović iz DF-a, koji je juče i rekao da ih je prebrojao 150 kaže da sa gnušanjem odbija svako manipulisanje oko broja. 

Poslanici DF-a Milutin Đukanović i Koča Pavlović, nakon što je završena rasprava o višku policijskih snaga, ponovili su optužbe koje su već ranije izrekli da je dio opozicije pristao da aminuje izbornu krađu DPS-a i da je lex specijalis prevara.

Direktor DPS-a Tarzan Milošević je kazao da opozicija nastavlja tamo gdje je i stala – traži izgovor za svoje neuspjehe u DPS-u.

„Ovoga puta DPS je ponudila saradnju opoziciji da bi došli do izbora koje ćemo svi priznati. Jedan dio je prihvatio da napravi vladu i siguran sam da će rezultat toga biti velika pobjeda DPS-a jer građani nama vjeruju“ rekao je Milošević.

Poslanik Koča Pavlović je na to rekao da DPS priprema još jednu izbornu krađu što je „Milošević i potvrdio“.

"Vi dajete mački da vam čuva džigericu i očekujete da će je ona sačuvati", rekao je Pavlović govoreći o sporazumu vlasti i opozicije.

Milutin Đukanović iz DF-a je rekao da neće dozvoliti da Žarko Rakčević i Ranko Krivokapić predstavljaju opoziciju jer je to, kako je kazao, sramotno.

Krivokapić je na to odgovorio da ne predstavlja opoziciju već samo SDP.

Poslanik DF-a Milan Knežević i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić vodili su petnaestak minuta raspravu o tome da li je Krivokapić 24. oktobra imao kuraži da dođe u Skupštinu.  

Predrag Sekulić (DPS) kazao je da nema dilemu da neće biti opstrukcije od strane opozicije, i nakon nove pobjede DPS-a na izborima. Sekulić je rekao da Sporazum koji je pred poslanicima snaga DPS- a i odgovornost prema svim građanima Crne Gore. Drago mu je, kaže, da se čitav proces odvijao pred očima partnera iz Evropske unije (EU).

Sekulić je rekao i da Sporazum koji su postigli nije bio rezultat pritisaka na DPS.

Odgovarajući Sekuliću, Koča Pavlović (DF) nazvao je nove ministre u budućnoj vladi "ponoćnim".

Poslanik DF-a Emilo Labudović je kazao da su kod Dantea Aligjerija u zadnjem krugu pakla tik uz Lucifera izdajnici.

„Najgora je izdaja je ona kad čovjek izda sebe i kad se odrekne svega onoga što ga je definisalo i kao čovjeka i javnog djelatnika. To moramo prenijeti i u ovom domu jer ovdje sjedi stranka koja je potpisivala ili nije potisivala i učstvovala u ovom rašomonu i na kraju odustala jer joj nije udovoljeno“, rekao je Labudović govoreći o kolegama iz opozciije.

Portal Analitika