Abiznis

MA: Isplaćujemo zarade 15-og u mjesecu i imamo odlične komercijalne rezultate

Kompanija Montenegro Airlines demantovala je novinske natpise da piloti nijesu primili plate od oktobra mjeseca. Saopštenje dostavljeno Portalu Analitika objavljujemo integralno.
MA: Isplaćujemo zarade 15-og u mjesecu i imamo odlične komercijalne rezultate
Portal AnalitikaIzvor

Nemamo namjeru da se bavimo odgovaranjima na novinarske i druge navode čije smo motive davno shvatili i zbog toga prestali da se istima bavimo, skoncentrisani na rješavanje bremena problema i obaveza  koje opterećuju svakodnevni rad u kompaniji i koje uopšte nijesmo sakrivali.

Zato smo uvijek reagovali onda i samo kad smo procijenili da određeni tekstovi mogu ugroziti naše komercijalno poslovanje ili već stečeno povjerenje partnera Montenegro Airlines-a, a kako bismo sačuvali sve, na sreću, veći putnički potencijal i odlične komercijalne rezultate koje kompanija bilježi u proteklom periodu. Takođe smo svjesni da smo, aktivnostima kojima smo ispravljali dugogodišnje probleme reflektovane u milionskim dugovima, naljutili mnoge koji, čim se ukaže prilika, umjesto direktno, to rade skrivajući se iza medijskih naslova.

Tako i u ovom slučaju, cijeneći da ovakvi i slični tekstovi mogu izazvati reakcije koje mogu ugroziti naše redovne aktivnosti i ugovorene poslove, saopštavamo da nije istina da piloti, kao i drugi zaposleni u našoj kompaniji ne primaju platu od oktobra mjeseca, već je istina da se u našoj kompaniji upravo završava isplate februarske zarade, koju naši zaposleni, po pravilu, dobijaju  svakog 15- og u mjesecu.

Takođe do sada nijesmo ni od jednog državnog organa, a ni resornog ministarstva Vlade Crne Gore dobili bilo kakvu informaciju da je stigao zahtjev pilota naše kompanije o eventualnom zaustavljanju saobraćaja. 

Pretpostavljamo da je javnosti poznato da od ove godine MA  isplaćuje platu u bruto iznosu, što dodatno opterećuje dinamiku isplata, ali plaćanje obaveza prema državi nema alternative, navodi se u saopštenju Montenegro Airlinesa. 

 

 

Portal Analitika