Svijet

MINHEN: Jedan preminuo, trojica povrijeđenih u napadu na željezničkoj stanici

Nepoznati muškarac napao je nožem rano jutros putnike na željezničkoj stanici u Minhenu. Jedna osoba je preminula od povreda, a troje je ranjeno.
MINHEN: Jedan preminuo, trojica povrijeđenih u napadu na željezničkoj stanici
Portal AnalitikaIzvor

Njemački tužilac potvrdio je da je jedan muškarac preminuo od posljedica ranjavanja, ali je dodao da je napadač "očigledno imao islamističke motive". Među povrijeđenima su tri muškarca, od kojih je jedan teže.

Portparolka policije Mihaela Grob rekla je da je napadač uhapšen, te da je u pitanju njemački državljanin. Kako prenosi nemački Blid, napadač ima 27 godina, dok su osobe koje su povrijeđene starosti od 43,55 i 58 godina. Muškarac koji je podlegao povredama imao je 50 godina.

Još uvijek nema informacija da li ovaj napad može da se dovede u vezu sa islamistima. Policija provjerava i izjave očevidaca da je muškarac prilikom napada uzvikivao "Alahu Akbar" (Bog je veliki), navodi bavarski radio. Prema riječima portparolke bavarske policije "politički motivi" nisu isključeni.

- Incident se dogodio u Grafingu, istočnom predgrađu Minhena, nešto prije 5 časova. Očekuje se da će najmanje jedna platforma na stanici ostati zatvorena do podneva, a neki polasci vozova su odgođeni - saopštio je željeznički operater Dojče ban.

Izvor: Blic/Tanjug, Independent, BBC

Foto: sky.com

Portal Analitika