Region

Petrov: Nema fašizacije Hrvatske, spremni smo za izbore

Vicepremijer Hrvatske Božo Petrov rekao je da je njegova stranka spremna za nove izbore, ali i istakao da nije greška odluka da se uđe u koaliciju sa HDZ.
Petrov: Nema fašizacije Hrvatske, spremni smo za izbore
Portal AnalitikaIzvor

“Ne bih rekao da sam pogriješio zato što se ona druga strana, koalicija “Hrvatska raste” ponijela kako se ponijela. To je metod isključenja, dali smo priliku drugoj strani i sastavili smo Vladu. Trenutno smo u saradnji, nismo u braku i nadam se da nam je isti interes – sprovođenje reformi“, rekao je Petrov.

Dodao je da se nada da neće doći do novih izbora, ali napominje i da je Most spreman i za tu opciju.

“Naša prednost je u tome što nismo ušli u politiku da zarađujemo, ušli smo da promijenimo stvari, ako će to građani poštovati i prepoznati i dati nam glas – super, mi ćemo za njih da radimo. Ako im je draži SDP, HDZ ili neka druge stranka, neka glasaju za njih“, rekao je Petrov.

Istakao je i da nema nikave fašizacije hrvatskog društva, a povodom ministra Zlatka Hasanbegovića rekao je da je bilo bitno da se on ogradi od bilo kakvih veza sa bilo kojim režimom, kao i da ljudi imaju mogućnost da se izvine i promijene.

Situacija u hrvatskoj vlasti nije stabilna, premijer Tihomir Orešković je na meti udara HDZ nakon odluke da imenuje bivšeg načelnika SOA za savjetnika, pošto je prethodno zajedno sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović potpisao ukaz o njegovom smjenjivanju.

Izvor: b92.net

Portal Analitika