Društvo

Ravnogorski pokret: Marković mijenja mišljenja kako vjetar duva

Žao nam je što Živko Nikolić nije živ, pa da režira još jedno „Čudo neviđeno“, ali ovoga puta ne bi trebalo da traži poseban scenario, već samo da na traku snimi sve ono što se dešavalo prethodnih desetak dana sa Ravnogorskim pokretom, a ne bi trebalo ni da traži glavnog glumca, jer on je već pronađen i zove se Duško Marković. Gospodin Marković kaže da je rješenje o upisu u registar NVO napisano mimo njegovog znanja i da on o tome nije bio upoznat. Međutim, na rješenju o upisu nalazi se pečat MUP-a i njegov svojeručni potpis. Odakle odjedanput njegova amnezija ne znam, ali je očigledno da Marković voli da mijenja mišljenja i to kako vjetar duva – saopštio je profesor filosofije, novinar i jedan od osnivača Ravnogorskog pokreta (RP) Ivan Milošević.
Ravnogorski pokret: Marković mijenja mišljenja kako vjetar duva
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao, vjerovatno će biti zapisano u političkim analima Crne Gore da je jedna vlast zabranila jednu NVO prije nego što je ona bilo šta i uradila. On podsjeća da od vremena registracije Ravnogorski pokret nije održavao nikakav skup, te da je jedino objavio nekoliko saopštenja povodom kritika poslanika Džavida Šabovića. 

0905rp2

“Razloge koje Marković navodi za zabranu registracije RP teško je ozbiljno komentarisati. Ma koliko se trudio u svim razlozima zabrane ne vidim RP, jer ne znam po čemu smo to mi opasni po javni moral, zdravlje ljudi, a posebno za poteškoće u privredi Uz to ne znam šta smo to mi zgriješili kada se rado i ideologiji i voljeli bi da znamo koja je to ideologija dozvoljena po Ustavu Crne Gore. Ukoliko je jedina dozvoljena ideologija u Crnoj Gori komunizam, što bi se po reakciji Markovića moglo zaključiti, u Ustavu CG treba to jasno reći, pa da nam je jasno da smo nakon pada berlinskog zida i sloma komunizma u svim zemljama Istočne Evrope jedina komunistička država. Međutim, to bi se za današnju Crnu Goru teško moglo reći, jer je ona prihvatila sve ekonomske, političke i duhovne vrijednosti zapadnog kapitalizma, protiv kojeg su svim srcem bili ideološki potomci Markovića. Međutim, jedino što je zvanična Crna Gora i njen potpredsjednik Vlade od komunizma zadržali je slika o četnicima i tu ne popuštaju ni za jotu. I neka ne popuštaju i neka rade šta hoće, ali mislim da ovakvo blamiranje kao što su oni doživjeli povodom registracije Ravnogorskog pokreta teško mogu i svojim najvjernim pristalicima da objasne. Uglavnom u Crnoj Gori ništa novo, Alisa i dalje ne može da se snađe u ovoj zemlji čuda i traži izlaz iz ovoga haosa koji širi vladajuća stranka”, poručio je Milošević.

Portal Analitika