Politika

Mladi LP: Borimo se za slobodno društvo bez tereta prošlosti

Želimo društvo bez tereta prošlosti, ono u kom će mladi ljudi kreirati ključne politike koje će danas utemeljiti Crnu Goru u kojoj ćemo svi zajedno sjutra živjeti, jer je to naša obaveza i pravo, navodi se u čestitki Mladih Liberalne partije (LP) svim građanima, upućenoj povodom 9. maja-Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.
Mladi LP: Borimo se za slobodno društvo bez tereta prošlosti
Portal AnalitikaIzvor

Mladi Liberalne partije partije su podsjetili koliko je ovaj datum značajan za našu državu, Evropu i duh slobode.

"Takvu slobodarsku svijest, građansku hrabrost i savjest koje su preduslov svakog napretka, mladi moraju da čuvaju i jačaju svojim snažnijim djelovanjem, racionalnim promišljanjem i  hrabrim zastupanjem onoga u što vjeruju. Obrazovan, samostalan i razuman pojedinac jedino može biti garant zdravog razvoja društva", istakli su Mladi Liberali.

Oni su naglasili da se takav pojedinac, mlad čovjek i student mora suprotstavljati svim pošastima i retrogradnim pojavama koje ugrožavaju sreću i stabilnost bilo kog građanina.

"Nacionalizam, šovinizam, klerikalizacija i populizam najveći su izazovi sa kojima se moramo suočiti i smjestiti ih nazad u prošlost đe zapravo i pripadaju. Demistifikacija prošlosti, dalje a naročito bliže, suočavanje sa sopstvenim greškama i mitovima, moraju biti put ka izgradnji stabilne Crne Gore i Evrope", dodali su mladi te partije.

Oni su kazali da ekonomski i socijalni progres, te društvo udobno za sve građane, utemeljeno na sreći svakog pojedinca, garantuju održiv razvoj, mir i sloboda za sve.

"Zajedno sa slobodnim građanima i evropskim prijateljima, borićemo se za takvu Crnu Goru i takvu Evropu", poručili su Mladi Liberali.

Portal Analitika