Društvo

Današnja potraga za Ognjenom Rakočevićem bez rezultata

Potraga za dječakom Ognjenom Rakočevićem (11), koji se prije pet dana noću iskrao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, ni danas nije dala rezultate.
Današnja potraga za Ognjenom Rakočevićem bez rezultata
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Više stotina građana danas se u nekoliko navrata okupljalo kako bi u koordinaciji sa policijom učestvovali u potrazi.

Za Ognjenom tragaju, pored policije i policijski inspektori, druge službe, institucije, organi, nevladine organizacije, sportska i druga udruženja.

Svi raspoloživi resursi policije i Ministarstva unutrašnjih stavljeni u funkciju Ognjenovog pronalaska, a svoje kapacitete ponudila je i Vojska Crne Gore i Ministarstvo odbrane.

Dio akcije su i ronioci, speleolozi, kajakši. Ronioci koji su pretrživali lokacije kod Vezirovog mosta, lijevu i desnu obalu Morače i područje kod Kolovrata smatraju da dijete nije u rijeci.

U potragu za Ognjenom su uključeni i helikopteri Avio - helikopterske jedinice Ministarastva unutrašnjih poslova, psi tragači, dronovi i konjica.

Današnja potraga za Ognjenom se odvijala u više pravaca.

Shodno planu, pretražene su Kakaricka gora i Kuči, obala Cijevne (lijeva i desna) u pravcu Dinoše i Zete i prema Graničnom prelazu Božaj kao i teren naselja Cijevna.

Više grupa pretražilo je obalni dio Morače - od pravca Vezirovog mosta uzvodno ka Smokovcu, kao i dio Cijevne - obalno i terenom od Dinoše ka Trgaji.

Kreirana je i Fejsbuk grupa kojom se građani obavještavaju o okupljanjima i detaljima potrage, kao i mobilna aplikacija čiji je cilj bolja koordinacija građana koji traže Ognjena.

Policija je ranije apelovala da se građani ne upuštaju sami u potragu već da ih kontaktiraju kako bi bili upućeni u skladu sa koordinisanim planom.

Pretpostavlja se da je dječak, koji boluje od autizma, bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke, u noći između utorka i srijede izašao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića, u Podgorici.

Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960.

Mina

Portal Analitika