Ostalo

Trijumf Slobodana Svilanovića u sportskom ribolovu na moru

Danas je u Baošićima u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i KSR “Ribar” Baošići održan II krug Državnog prvenstva u najpopularnijoj, ali ujedno i najtežoj disciplini u sportskom ribolovu na moru - štapom iz usidrene barke za seniore, na kojem su učestvavala 34 takmičara iz 16 klubova.
Trijumf Slobodana Svilanovića u sportskom ribolovu na moru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prvo mjesto osvojio je Slobodan Svilanović (“Ribar” Baošići)sa 3.450 bodova, drugo Marko Radosavljević (“Igalo”)sa 3.330, a treće Ljubinko Vrbnjak (“Meljine”) sa 3.250   bodova.

Na osnovu rezultata postignutim u ovom i  I krugu, koji je održan 10.04. u Igalu, državni prvak za 2016. godinu u ovoj discipline postao je Marko Radosavljević iz KSR “Igalo” sa 4 plasmanska boda, drugi je Zdravko Damjanović iz KSR “Ribar” Baošići sa 5, a treći Aleksandar Milosavljević iz KSR “Igalo” sa 10 plasmanskih bodova.

Nakon dodjele medalja i svečanog zajedničkog ručka selektor reprezentacije Ante Arapović objavio je spisak kandidata koji će se kroz dva izborna takmičenja boriti za mjesto u državnoj reprezentaciji, koja će od 24. septembra do 1. oktobra učestvati na 52. svjetskom prvenstvu u ribolovu štapom iz broda u Tivtu.

Takmičarska sezona se nastavlja već iduće nedjelje, kada će u Tivtu biti održan II krug državnog prvenstva štapom iz barke za juniore U21.

Foto: Radio Jadran

Portal Analitika