Crna hronika

Tužilaštvu nije inicirana naredba za pretrese prostorija

Osnovno državno tužilaštvo reagovalo je na tekst Vikend novina “Zagoričani sakrili puške sa prigušivačima na Gorici ”, a koji je prenio Portal Analitika. U reagovanju se navodi da Tužilaštvo nije odbilo inicijativu policije za izdavanje naredbe za pretrese na više lokacija. Reagovanje Tužilaštva prenosimo integralno.
Tužilaštvu nije inicirana naredba za pretrese prostorija
Portal AnalitikaIzvor

U skladu sa Zakonom o medijima i Kodeksom novinara Crne Gore potrebno je da objavite demanti informacije koju ste prenijeli 07.05.2016.godine, a objavljena je u Dnevnim novinama pod naslovom “Zagoričani sakrili puške sa prigušivačima na Gorici ”.

Radi objektivnog informisanja, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici obavještava javnost da nijesu tačni prenijeti na Portalu Analitika 07.05.2016. godine, pod naslovom “Zagoričani sakrili puške sa prigušivačima na Gorici ”.

Naime u tekstu je navedeno da je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, odbilo inicijativu policije za izdavanje naredbe za pretrese na više lokacija. Ovim putem obavještavamo javnost da tužilaštvu u konkretnom slučaju nije inicirana naredba za pretrese prostorija koje koristi bilo koje lice. 

Osnovno  državno tužilaštvo u Podgorici takodje ističe da tačne informacije za medije i ukupnu javnost,  u vezi sa radom ovog tužilaštva, mogu jedino da se dobiju putem zvanične komunikacije.

Portal Analitika