Rukomet

SVE ZA POBJEDU U FINALU PRIJE FINALA

Rukometašice Budućnosti spremno dočekuju okršaj protiv velikog protivnika u polufinalu Lige šampiona – izabranice Dragana Adžića u subotu (15.15 sati) igraju protiv Đera i žele da se treću godinu zaredom plasiraju u finale najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu.
SVE ZA POBJEDU U FINALU PRIJE FINALA
Portal AnalitikaIzvor

U”Laslo Pap areni” u Budimpešti sastaju se timovi koji su osvojili četiri posljednje titule prvaka Evrope, u okršaju koji su rukometni stručnjaci ocijenili kao finale prije finala, s obzirom na to da se sastaju velikani evropskog rukometa koji su pokazali najviše u dosadašnjem dijelu sezone.Budućnost i Đer igrali su u glavnoj rundi, oba tima ostvarila su pobjede pred svojim navijačima, a biće to prvi međusobni okršaj u polufinalu, nakon tri duela u finalu nekog evropskog takmičenja (crnogorski šampion osvojio je trofej Kupa pobjednika kupova 2006. iLige šampiona 2012., dok je mađarski predstavnik bio prvak Evrope 2014.). U taboru aktuelnog šampiona vlada sjajno raspoloženje i sve djevojke s nestrpljenjem očekuju okršaj protiv velikog rivala.

– Odradili smo više od 300 treninga da bi došli do finalnog turnira i svejedno je ko je protivnik u polufinalu, a ove godine to je najbolji tim u Ligi šampiona. To je za nas dodatni motiv da pružimo maksimum i da odigramo najbolje kada je najpotrebnije. Imamo recept i vjerujem da ćemo prevazići to što četiri sedmice nijesmo imali takmičarkih mečeva. Vjerujem da ćemo anulirati sve mane koje posjedujemo, a iskoristiti prednost koju imamo zbog činjenice da znamo kako se osvaja trofej Lige šampiona i što smo ih dobro analizirali nakon dva duela u glavnoj rundi. Spremili smo se za izazov, nadam se da ćemo uspjeti da diktiramo ritam i da će to donijeti željeni rezultat – kazao je trener Adžić na susretu sa predstavnicima medija u hotelu ”Akvinkum” uBudimpešti, u kojem su smješteni svi timovi učesnici završnog turnira.

Desni bek Katarina Bulatović u prethodne dvije godine u Budimpešti je osvajala trofej Lige šampiona – 2014. to je uradila sa Đerom, a prošle godine sa najuspješnijim crnogorskim klubom. Iako respektuje protivnika, crnogorska reprezentativke vjeruje u pobjedu koja bi joj dala priliku da se bori za peti trofej u Ligi šampiona.

– Ne treba potcijeniti timove koji se sastaju u drugom polufinalu, ali se za naš okršaj može reći da je finale prije finala. Mislim da se sastaju timovi koji su pružili najviše ove sezone. Ne prijetimo i ne potcjenjujemo protivnika, ali vjerujem da možemo izboriti plasman u finale. Očekujem duel koji će se razlikovati od prethodna dva u glavnoj rundi, igra se na sve ili ništa, a i mi i oni spremali smo se za ovo čitave sezone. I jedni i drugi daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede, a vjerujem u moju ekipi i nadam se plasmanu u finale – kazala je Bulatović.

Jedan od aduta trenera Dragana Adžića u subotnjem okršaju velikana evropskog rukometa trebalo bi da bude i hrvatska golmanka Marta Žderić, koja je u sjajnoj formi i motivisana da bude na najvišem nivou kada je najpotrebnije.

– Očekujem pobjedu i to nijednog trenutka nijesam dovodila u pitanje. Đer je sjajna ekipa, ali to se može reći i za nas, tako da je to bez dileme, finale prije finala. Očekujem težak meč jer igramo duel koji odlučuje sve. Đer ima sjajne igračice koje neće podleći pritisku, tako da očekujemo veliku borbu pred punim tribinama. Iako će protivnik imati veliku podršku sa tribina, vjerujem da će i naši navijači u velikom broju doći u Budimpeštu i da će kao i uvijek biti naš osmi igrač – kazala je Žderić.

Duel u ”Laslo Pap areni’ počeće u 15 sati i 15 minuta. U drugom polufinalu sastaće se Vardar i Bukurešt (17.45). Finalni meč biće odigran u nedjelju.

Portal Analitika