Politika

Susret Krivokapića sa Veršbouom, Grabar Kitarović i Pahorom

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je prisustvovao 2BS Forumu i tom prilikom se sastao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a, Aleksanderom Veršbouom.
Susret Krivokapića sa Veršbouom, Grabar Kitarović i Pahorom
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navoi u saopštenju iz kabineta predśednika parlamenta, Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i naglasio da je napredak Crne Gore na evroatlantskom putu od velikog značaja za sveukupni napredak Crne Gore, prije svega u oblasti vladavine prava.

- Aleksander Veršbou, zamjenik generalnog sekretara NATO-a pozdravio je parlamentarni dijalog koji je doveo do potpisivanja sporazuma između vlasti i opozicije, kao preduslova za održavanje fer i slobodnih izbora. Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji sa akcentom na potrebu sprovođenja fer i slobodnih predstojećih parlamentarnih izbora. Predśednik Skupštine Krivokapić istakao je da je uspostavljena institucionalna struktura u procesu evroatlanstkih integracija, kao i obezbijeđen legislativni okvir koji predstavlja temelj za naredni period u kojem mora postojati posvećenost punoj implementaciji zadataka i obaveza iz procesa pristupnja NATO. U kontekstu razgovora o prilikama u regionu sagovornici su se saglasili da je potrebno kroz dijalog rješavati otvorena pitanja i na taj način čuvati stabilnost - navodi se u saopštenju.

Na maginama Foruma 2BS u Budvi, Krivokapić je razgovarao i sa predśednicima Hrvatske i Slovenije, Kolindom Grabar Kitarović i Borutom Pahorom.

0605kitarovic
Portal Analitika