Abiznis

Autoput se gradi punom parom

Autoput Bar-Boljari gradi se punom dinamikom, saopštio je potpredsjednik kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC), Du Fei i dodao da će radovi biti završeni u predviđenom roku.
Autoput se gradi punom parom
Portal AnalitikaIzvor

Fei je na sastanku sa predsjednicima opština Budva i Žabljak, Srđom Popovićem i Veselinom Vukićevićem u centrali CRBC-a u Pekingu, najavio da očekuje dobijanje svih dozvola do kraja godine.

Popović i Vukićević bili su u sastavu delegacije Asocijacije crnogorsko-kineskog prijateljstva u radnoj posjeti Kini.

“Dogovoren je nastavak pregovora Opštine Budva i CRBC Montengro Branch o potpisivanju memoranduma o saradnji gdje će prije svega biti razmatran projekat zaobilaznice oko Budve”, navodi se u saopštenju Asocijacije.

Delegacija je u posjeti Kini bila na poziv Sečuan međunarodne organizacije prijateljstva (SIFA).

U sastavu delegacije osim Popovića i Vukićevića, bili su predsjednik Asocijacije Samir Hadžić, potredsjednik za investicije i medije, Senko Čabarkapa i direktor Javne ustanove Muzeji i galerije Budve, Biljana Brajović. Na poziv CRBC, kako se navodi u saopštenju, Asocijacija je realizovala projekat međunarodne razmjene i edukacije.

“Razgovaralo se o mogućnosti saradnje lokalnih samouprava i te kompanije, koja je u prošloj godini među građevinsko-konstruktorskim firmama rangirana na prvo mjesto u Aziji i na četvrto u svijetu”, dodaje se u saopštenju.

Cilj posjete Kini je bilo i potpisivanje nekoliko sporazuma od kojih je najvažniji Sporazum o saradnji Opštine Budva i sečuanskog grada Zi Gong.

“Napravljen je i prvi korak o saradnji sa kompanijom koja organizuje Internacionalni festival svjetlosti, kako bi se u što skorijoj budućnosti organizovao festival svjetlosti u Budvi kao dokazana turistička atrakcija koja privlači ogroman broj posjetilaca”, navodi se u saopštenju.

Potpisan je i Sporazum između dvije asocijacije prijateljstva, čiji je osnov produbljivanje odnosa na svim nivoima s posebnim akcentom na turizam i ekonomsko trgovinsku razmjenu, između provincije Sečuan i Crne Gore.

Razmatran je i projekat na kojem će obje strane stvarati preduslove za rehabilitaciju i boravak kineskih turista starije dobi u okviru zdravstvenog turizma.

“Upravo su Budva i Žabljak dvije opštine koje će biti početne destinacije u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Potpisan je i Sporazum između Muzeja Sečuan i Muzeji i Galerije Budve o izložbi koja će biti realizovana od jula do septembra, pod radnim nazivom Istorija života Sečuana stara 2,5 hiljada godina.

Izvor: Mina

Portal Analitika