Društvo

Helikopter, gliser, dron i pas uključeni u potragu za nestalim dječakom (Video)

Helikopter Avio-helikoptertske jedinice MUP-a uključio se u potragu za nestalim dječakom Ognjenom Rakočevićem. Kako se moglo vidjeti sa lica mjesta, helikopter nadlijeće rejon brda Gorica. U potragu su uključeni gliser, dron i pas tragač.
 Helikopter, gliser, dron i pas uključeni u potragu za nestalim dječakom (Video)
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, da je juče u cilju što efikasnije potrage za malim Ognjenom napravljena i aplikacija za brzu koordinaciju.

Pretpostavlja se da je dječak kuću napustio bos te da na sebi ima samo donji dio trenerke. Porodicu su u danima potrage u nekoliko navrata sugrađani obavještavali da su ga možda vidjeli, te da na sebi ima jaknu, moguće očevu koje u njihovoj porodičnoj kući nema.

gliserDječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči, a visok je oko 150 santimetara. Mole se građani da, ukoliko ga primijete, odmah obavijeste policiju na besplatni policijski broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. 

Svi raspoloživi resursi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije angažovani su u potrazi za Ognjenom Rakočević koji je u noći između utorka u srijede nestao iz svoje kuće, rekao je koordinator MUP-a Duško Marković, prenosi Portal RTCG.

 
 
..

„Svi naši resursi su angažovani, ne samo policijski sastav Uprave policije, nego i resursi u MUP-u, prije svega Sektora za vanredne situacije“, kazao je Marković.

U potragu za Ognjenom uključen je helicopter avio-helikopterske jedinice MUP-a, a kakao je Marković dodao, angažovani su psi tragači, koristi se dron za pretragu terena, a provjeravaju se i kamere na prostorima i lokacijama gdje su građani navodno vidjeli dječaka.

 Marković je kazao da je u kontaktu sa menadžmentom Uprave policije i da će tražiti dodatna angažovanja, kako bi potraga dala rezultat.

 On je naveo da MUP i policija pokušavaju da obezbijede najbolju moguću saradnju sa građanima.

„Zahvaljujemo se građanima na odzivu i ozbiljnom angažovanju da ovu situaciju riješimo na najakvalitetniji način za sve“, rekao je Marković.

policijaOgnjenov otac, Branko apelovao je na podgoričku policiju da se više uključi u potragu za njegovim nestalim sinom i da uspostavi bolju koordinaciju grupa građana koje traže njegovog sina.gradjaniPres konferencija povodom aktivnosti koje se preduzimaju na pronalasku maloljetnog Ognjena Rakočevića biće održana danas u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica Uprave policije MUP-a u 14 sati i 30 minuta, kada će se javnosti obratiti Radovan Stijović, načelnik Stanice kriminalističke policije za suzbijanjih krvnih i seksualnih delikata i nasilja u porodici.

 

Portal Analitika