Abiznis

Hotel ,,Maestral“ pred blokadom

U kompaniji ,,Hit Montenegro“ Pobjedi su juče kazali da ih je iznenadila blokada računa od 1,8 miliona eura, jer su imali dogovor sa Ministarstvom finansija da se sačeka odluka suda o pet miliona eura, koja se očekuje uskoro.
Hotel ,,Maestral“ pred blokadom
Portal AnalitikaIzvor

- Vjerujemo da je sve ovo nesporazum i da nikome nije u interesu da se Hotel ,,Maestral“ na pragu sezone zatvori. Vjerujemo, takođe, da će se naći razumno rješenje u zajedničkom interesu. Tim prije što smo u proteklom periodubili u skoro svakodnevnom kontaktu sa Poreskom upravom Budva oko redovnih potreba kao i aktuelnog spora i ni u jednom razgovoru nije najavljeno bilo kakvo blokiranje računa – kazali su iz ove kompanije.

Spor je, objašnjavaju, vrlo specifičan i zato su imali jasan dogovor sa Ministarstvom finansija da se sačeka konačna odluka suda.

- Po posljednjoj pisanoj informaciji, suđenje je trebalo da bude u aprilu ove godine, pa vjerujemo da će i biti uskoro – kažu u menadžmentu i objašnjavaju da je sve počelo prije tri godine.

- Prije tri godine Poreska uprava je naplatila pet miliona eura od kompanije ,,Hit Montenegro“ po osnovu investicije koja se desila u periodu od 2003. do 2010. Tih pet miliona Hitu nijesu vraćeni, iako je posljednja odluka suda donešena u našu korist. Ipak Poreska uprava je prihvatila odluku suda, pa se ovaj iznos kompenzovao za tekuće poslovanji poreske obaveze. U proteklih 18 mjeseci kompenzovano je 2,5 miliona eura, nakon čega Poreska uprava 27. aprila donosi novi zaključak o prinudnoj naplati i blokira račun – ističu u menadžmentu.

(Opširnije čitajte u Pobjedi)

Foto: perfectravel.com

Portal Analitika