Politika

Kacin: Nije dobro za opoziciju da premijer presuđuje

Slovenački ambasador pri NATO i bivši poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da crnogorska opozicija treba da usaglasi jedinstveno rješenje kada su u pitanju kadrovi za rekonstrukciju Vlade koji po Sporazumu o slobodnim i fer izborima pripadaju opoziciji. Kacin je istovremeno dodao da nije dobro da opozicija tjera premijera Đukanović da određuje ili arbitrira ko će iz opozicije biti u Vladi.
Kacin: Nije dobro za opoziciju da premijer presuđuje
Portal AnalitikaIzvor

- Ne želim nikoga braniti ali nije na sadašnjem premijeru da, umjesto političkih opozicionih stranaka, usaglašava rješenja o kadrovima opozicije - rekao je Kacin, za Pobjedu.

Sjednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o leks specijalisu, izmjenama u Vladi i smjeni predsjednika Ranka Krivokapića, odgođena je do daljnjeg jer su premijeru Đukanoviću stigle dvije opozicione liste za popunu ministara u Vladi. Jednu je ponudila trojka SDP, GP URA i Demos, a drugu Socijalistička narodna partija.Obje političke grupacije uslovile su učešće u Vladi - izborom svojih kandidata.

Govoreći o petomjesečnim pregovorima vlasti i opozicije o uslovima za slobodne i fer izbore Kacin, koji je bivši izvjestilac Evropskog parlamenta za Balkan, ocijenio je veoma pozitivnom činjenicu što je postignut Sporazum o slobodnim i fer izborima i što su ga potpisale sve opozicione stranke osim Demokratskog fronta.

 - Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je dogovor konačno postignut jer se pokazalo da su vaše političke elite sposobne da se dogovaraju. S obzirom na to da je Sporazum potpisan, ne vidim da bi iko mogao da izrazi nezadovoljstvo. Tu činjenicu treba pozdraviti i u tom pravcu treba dalje i raditi - poručio je slovenački diplomata.

Kacin, međutim, upozorava da Sporazum o slobodnim i fer izborima - treba i sprovesti.

(Opširnije čitajte u Pobjedi)

Foto: Tanjug

Portal Analitika