Košarka

SENZACIJA u ''Morači'', brejk Mornara protiv Budućnosti!

Košarkaši Mornara priredili su iznenađenje u trećem meču finalne serije plej-of prvenstva Crne Gore, slavili su Barani u Podgorici protiv Budućnost Volija 78:73, smanjili na 2-1 i trku za šampiona države učinili neizvjesnom! Podsjećamo, Podgoričani su pred svojim navijačima slavili 73:66, a u Baru rezultatom 77:74. U plej-ofu igra se na tri pobjede.
SENZACIJA u ''Morači'', brejk Mornara protiv Budućnosti!
Portal AnalitikaIzvor

Košarkaši Mornara ostvarili su prvu pobjedu u finalnoj seriji plej-ofa Erste lige – izabranici Đorđija Pavićevića u Sportskom centru ''Morača'' u Podgorici savladali su Budućnost 78:73 (21:22, 22:22, 14:17, 21:12) i tako produžili finalnu seriju. Budućnost Voli dobila je prva dva meča, ali je pred svojim navijačima propustila priliku da osvoji desetu titulu prvaka od obnove državnosti. Naredni meč na programu je u ponedjeljak u Baru.

Dva najbolja crnogorska tima odigrala su još jedan uzbudljiv meč, a za razliku od prethodnog koji je odlučen trojkom Suada Šehovića sa zvukom sirene, Mornar nije propustio priliku da dođe do pobjede protiv najtrofejnijeg crnogorskog kluba – izabranici Đorđija Pavićevića slavili su u ''Morači'' i produžili finalnu seriju plej-ofa Erste lige.

Budućnost Voli je dobila prva dva duela finalne serije, koje se nastavlja u ponedjeljak Baru, a trofej će osvojiti tim koji ostvari tri pobjede.

Pobjednik duela u Podgorici odlučen je u finišu, u kojem je Emir Hadžibegović pogodio trojku za vođstvo 74:71, a Lamont Džons donio nedostižnih ''plus pet'' (76:71), minut prije kraja.

Marko Perović sa 19 poena i devet skokova predvodio je Barane do pobjede, Balša Radunović je upisao 12, uz devet uhvaćenih lopti, dok je Lamont Džons meč završio sa 11.

U redovima aktuelnog šampiona, najbolji su bili Bojan Subotić i Sead Šehović koji su upisali po 16 poena.

Četvrti meč finalne serije igra se u ponedjeljak u Baru.

Portal Analitika