Društvo

GRAĐANI NA TERENU: Ognjen navodno viđen, nastavljaju potragu

Nestali dječak Ognjen Rakočević navodno je viđen oko 16 časova u podgoričkom naselju Masline, kazao je policajac građanima okupljenim ispred Sabornog hrama u Podgorici. Kako javlja reporter rtcg ispred hrama okupilo se stotinak građana, koji su nakon 17.30 , organizovani u tri grupe krenuli u potragu za Ognjenom i to od vojne kasarne na Maslinama prema Kakacickoj gori. Svaku grupu predvodi po jedan policajac.
GRAĐANI NA TERENU: Ognjen navodno viđen, nastavljaju potragu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon 17.30 časova u potragu za Ognjenom krenulo je i više građana, koji su se okupili na Željezničkoj stanici.

Ranije danas građani su se okupili u centru Podgorice kako bi zajedno tražili nestalog dječaka Ognjena Rakočevića. U 17.30 će se okupiti još dvije potražne grupe kod Sabornog hrama i Željezničke stanice. Posebna jedinica policije, SAJ i ronioci pretražuju obalu i kanjon Morače. 

Okupljanje potražne grupe ispred Hrama (foto: rtcg.me)Okupljanje potražne grupe ispred Hrama (foto: rtcg.me)

Načelnik potražne grupe Miljan Ćirović organizovao je oko 200 građana, koji su se okupili u centru u 15 sati, u tri grupe, kako bi pretražili dio Gorice od Beogradske ulice, od pruge u Park šumi u Zagoriču, kao i rejon od kampa na Zlatici.

Iz nevladine organizacije Biciklo.me saopštili su da je, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, dogovorena još jedna potraga.

Oni su pozvali zainteresovane da se okupe kod hrama Hristovog vaskrsenja u 17 sati i 30 minuta. U isto vrijeme će se još jedna potražna grupa okupiti kod Željezničke stanice.
Biciklisti pomažu u pretrazi (foto: rtcg.me)Biciklisti pomažu u pretrazi (foto: rtcg.me)

Pretraga Morače kod "Ambasadora" bez rezultata

Pretraga dijela Morače nizvodno od hotela Ambasador nije dala rezultat. Kako javlja reporter Portala RTCG, pretražuje se i dio Morače oko Skalina. 

Ognjenov otac, Branko Rakočević, saopštio je da su u potragu krenuli od plaže Pločice kod hotela Ambasador. Ognjen je, prema riječima njegovog oca, godinama težio da dođe do plaže, jer je volio vodu. Apelovao je na ronilačku ekipu da pretraži teren od hotela Ambasador, južno prema Skadarskom jezeru.

Potraga krenula iz centra grada (Foto: FB/Pronađimo Ogija)Potraga krenula iz centra grada (Foto: FB/Pronađimo Ogija)

Akciji traženja malog Ognjena pridružio se i veliki broj građana Podgorice, ali i podgorički srednjoškolci.

Podsjećamo, Ognjen je nestao rano juče.

Dio policajaca koordiniše akcijom iz centra (Foto: rtcg.me)Dio policajaca koordiniše akcijom iz centra (Foto: rtcg.me)

Ranije danas, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, Ognjenov otac, Branko apelovao je da se danas angažuju svi građani u potrazi, jer je od nestanka dječaka prošlo 24 sata.

Građani organizovano krenuli u pretragu obale Morače (Foto: rtcg.me)Građani organizovano krenuli u pretragu obale Morače (Foto: rtcg.me)

"Male su šanse, ali dok god postoji nada borićemo se", kazao je Branko.

On je kazao da su juče dobili dvije dojave da se Ognjen nalazi na Staroj Zlatici i Duklji, ali su to bile oprečne informacije.

"Ognjen je izašao samo u donjem dijelu trenerke, a gospođe koje su se javile su rekle da je dječak koga su vidjele ima i gornji dio trenerke ili jaknu", kazao je Branko.

On je pozvao sve građane da im javljaju samo korisne informacije, jer su, kako je objasnio, juče dobijali dosta lažnih.

Ognjenov otac građane zamolio da im javljaju samo korisne informacijeOgnjenov otac građane zamolio da im javljaju samo korisne informacije

"Suprugu je zvao čovjek iz Berana, koji joj je rekao da je Ognjen s njim i da ga vraća za Podgoricu. Stvarno mi nije jasno kako neko može da to radi", kazao je Branko.

On je saopštio da je Ognjen iz kuće izašao juče oko četiri ujutro kroz jedini nezaštićeni prozor i spustio se ulicom ka Morači.

"Plaši me samo da se nije spustio obalom do rijeke kod hotela Ambasador, jer bi to bilo fatalno“.

Dječakov otac je apelovao na policiju da angažuje ronioce.

Teren, osim građana, pretražuje i policija (Foto: rtcg.me)Teren, osim građana, pretražuje i policija (Foto: rtcg.me)

"Juče smo ga tražili na Staroj Zlatici, danas ćemo ga tražiti na drugim mjestima. Apelovao bih na sve građane da nam pomognu i pregledaju svoj kvart i objekte u kojima se Ognjen možda sakrio. Najviše me plaši što Ognjen voli vodu, a rijeka je u blizini naše kuće“.

Ognjen je dijete sa posebnim potrebama, izuzetno je hiperaktivan, a Branko kaže da ga ne bi čudilo i da je otišao van Podgorice.

..

Veliki broj građana i jutros se okupio kod Gimnazije „Slobodan Škerović“ odakle će ponovo krenuti u potragu za Ognjenom. Branko je zahvalio svim građanima koji su se preko Fejsbuka angažovali i jutros do ranih sati tražili njegovog sina.

Porodica apeluje na sve građane ukoliko primijete dječaka da pozovu broj 069-069-944, ili policiju na broj 122.

rtcg.me

Portal Analitika