Društvo

SKUPŠTINA: MUP odgovoran za red u parlamentu

Odjeljenje za odnose sa javnošću Skupštine Crne Gore saopštilo je danas da "poslove održavanja reda u zgradi Skupštine i prostoru oko zgrade vrši posebna služba Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je odgovorna za pravilno postupanje prilikom korišćenja službenih i drugih ulaza u zgradu". Saopštenje dostavljeno Portalu Analitika prenosimo integralno.
SKUPŠTINA: MUP odgovoran za red u parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

Povodom neobjektivnih informacija objavljenih danas u nekim medijima, koje se tiču ulaska u zgradu Skupštine lica čije je prisustvo zahtijevao Klub poslanika Demokratskog fronta, u cilju istinitog informisanja javnosti, smatramo da je potrebno da još jedanput pojasnimo relevantne činjenice.

Zahtjev Kluba poslanika Demokratskog fronta odobren je 25. aprila ove godine, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem redu u zgradi Skupštine Crne Gore, kada je i dostavljen Službi obezbjeđenja Skupštine, a ne pet, niti deset minuta prije dolaska tih osoba, kako je prenešeno.

Poslove održavanja reda u zgradi Skupštine i prostoru oko zgrade vrši posebna služba Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je odgovorna za pravilno postupanje prilikom korišćenja službenih i drugih ulaza u zgradu, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima i Odlukom o određivanju lica i objekata koje obezbjeđuje Uprava policije, kao i prema Pravilniku o unutrašnjem redu u zgradi Skupštine Crne Gore.

Posebno napominjemo, od strane nadležnog organa – Ministarstva unutrašnjih poslova, nijesmo dobili bilo kakvu informaciju da je u odnosu na navedena lica izvršena bezbjednosna provjera, odnosno da ista iz bezbjednosnih razloga ne smiju da uđu u Skupštinu Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Pobjeda je danas objavila da je generalni sekretar Skupštine Siniša Stanković dozvolio juče ulazak sedmorici redara Demokratskog fronta, među kojim su bila i dvojica bivših pripadnika zloglasnog Sedmog bataljona Vojske Jugoslavije i lično obezbjeđenje lidera Nove Andrije Mandića.

 

 

 

 

Portal Analitika