Abiznis

Berza preduzetničkih ideja na UDG, prilika za mlade preduzetnike

Na UDG 9. maja 2016. godine tradicionalno se organizuje šesta po redu međunarodnu Berza preduzetničkih ideja. Cilj Berze je da motiviše mlade ljude da razmišljaju o biznisu. Osmišljena je tako da studenti predstavljaju svoje biznis ideje a „ponuda“ i „potražnja“ imaju glavnu ulogu. Na strani potražnje su vlasnici velikih kompanija, menadžeri banaka, predstavnici investicionih fondova, državnih institucija i ostalih privrednika koji žele da podrže mlade preduzetnike.
Berza preduzetničkih ideja na UDG, prilika za mlade preduzetnike
Portal AnalitikaIzvor

Međunarodna Berza ove godine biće podržana od strane Erasmus međunarodnog projekta „Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration“.

Do sada je na adresu UDG – a stiglo više od 100 različitih ideja studenata i srednjoškolaca, mladih ljudi kako iz Crne Gore tako i iz cijele Evrope. Međutim samo 11 vlasnika najboljih ideja imaće priliku da ih prezentuju vlasnicima velikih kompanija, menadžerima banaka, predstavnicima investicionih fondova, državnih institucija i ostalih privrednika. Najboljih 30 ideja će biti predstavljeno u četvrtom izdanju knjige “Knjiga ideja”.

Neki od studenata kako bi bolje predstavili svoje ideje  imali su priliku da ih izrade u inovativnoj laboratoriji, IdeaLab. Osim učenika i studenata, ove godine specijalni gosti na Berzi će biti mališani iz vrtića “Ciciban” iz Nikšića, koji će prezentovati svoju ideju. 

Portal Analitika