Politika

Đukanović odgovara do kraja dana?

Premijer Milo Đukanović trebalo da kraja dana da odgovori na liste kandidata za ministre u Vladi izbornog povjerenja koje mu je dostavila opozicija, saznaje TVCG. To su očekivanja opozicije.
Đukanović odgovara do kraja dana?
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Đukanoviću su kandidate za ministre poslali Demos, URA i Socijaldemokratska partija, ali i Socijalistička narodna partija koja je, osim ministra poljoprivrede, želi i mjesto ministra finansija.

Nakon što Đukanović, od ponuđenih, oformi listu kandidata za nove ministre, očekuju se sjednice Kolegijuma predsjednika parlamenta i Zakonodavnog odbora, koje ne bi trebalo da se održe prije sjutra.

Izvor TVCG navodi da nakon toga sjednica parlamenta može početi već sjutra. Parlament treba da raspravlja o leks specijalisu za sprovođenje Sporazuma o fer i slobodnim izborima,  izboru članova nove Vlade i o razrješenju Ranka Krivokapića sa mjesta predsjednika Skupštine.

URA, Demos i SDP navodno su ostavili upražnjeno mjesto ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, u slučaju da se SNP predomisli i uđe na zajedničku opozicionu listu.

Međutim, URA, Demos i SDP, prema saznjanima TVCG ima nekoliko svojih kandidata i za ministra poljoprivrede.

Predstavnici opozicije smatraju da je odluka na Đukanoviću, dok u DPS-u kažu da čekaju jedinstvenu opozicionu listu, kako i predviđa Sporazum. (Portal RTCG)

Portal Analitika