Zanimljivosti

Hotel za leševe po cijeni od 82 dolara na dan

U gradu Kavasaki u Japanu nalazi se hotel koji po reputaciji odskače od obližnjih sličnih ustanova. Ukrašen crnim zavjesama na prozorima, koje stanovnici iz okoline smatraju u najmanju ruku jezivim, ovaj ugostiteljski objekat svoje usluge pruža onima koji više nijesu na ovome svijetu.
Hotel za leševe po cijeni od 82 dolara na dan
Portal AnalitikaIzvor

''Hotel za leševe'', imenovan Sosoua, je kamuflirana mrtvačnica u kojoj se smještaju tijela preminulih, koja čekaju na svoje mjesto u nekom od prezauzetih krematorijuma u Japanu. ''Treba izgraditi nove krematorijume, ali nema mjesta za to, pa sada imamo ''bjegunce sa groblja'' a u budućnosti ćemo ih imati sve više'', rekao je Hisao Takegiši, vlasnik ovog hotela od 2014. godine.

Po cijeni od 82 dolara na dan, porodice mogu da drže svoje preminule u jednoj od 10 soba, sve do momenta kada pronađu krematorijum. Za razliku od sličnih ustanova u kojima se čuvaju preminuli, ovaj hotel ne drži leševe u frižideru, već potrebnu temperaturu održavaju klima uređaji u sobama. ''Smatram da je odlično što porodice i prijatelji mogu da slobodno priđu, odaju posljednju počast i ne žure sa oprostom od preminulog bližnjeg dok se čeka red za krematorijum'', izjavio je 69-godišnji Hirokazu Hosaka, dok je tijelo njegove majke ležalo u jednom od ukrašenih sanduka ovog neobičnog hotela.

 

Portal Analitika