Kultura

"Bajka o ribaru i ribici" na Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu

Gradsko pozorište iz Podgorice predstaviće se lutkarskom predstavom "Bajka o ribaru i ribici" u okviru takmičarske selekcije II Međunarodnog festivala dječije umjetnosti u Sarajevu.
"Bajka o ribaru i ribici" na Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o komadu koju je po motivima Puškinovog djela režirao Jevgenij Ibragimov. Festival dječije umjetnosti - FEDU održava se od 2. do 8. maja u Sarajevu, a zamišljen je kao spoj igre, edukacije, obrazovanja, književnosti, teatra za djecu i muzičkih programa.

U takmičarskom dijelu predstava za djecu i mlade, osim podgoričkog teatra, takmičiće se i pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Festival se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Opštine Stari grad.

Podsjećamo, "Bajka o ribaru i ribici" već je dobila tri priznanja na IV Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici - Ibragimov za najbolju režiju, Nikolaj Joakimov za najbolju originalnu muziku, a ansambl Gradskog pozorišta za kolektivnu igru. Uloge tumače: Anđelija Rondović, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević.

Portal Analitika