Politika

Vučurović: Ponuda DF-a je na stolu

U Crnoj Gori su se, i pored turbulentnih događaja koji su mogli zamutiti političke vode, ipak neke stvari izdefinisale i iskristalisale. Naime, na jednoj strani su DF i slobodni građani, a na drugoj Milo Đukanović i njegov DPS sa satelitima i sve ono što služi očuvanju diktature, izjavio je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.
Vučurović: Ponuda DF-a je na stolu
Portal AnalitikaIzvor

„Negdje između te dvije definisane i nepomirljive političke opcije, lutaju nekolike opozicione stranke koje su, nažalost, izgubile kompas i opasno se približile svom brodolomu, odnosno koaliciji sa Milom Đukanovićem. DF je korektno, još jednom ponudio tom dijelu opozicije častan izlaz iz svega što su radili proteklih mjeseci, i ocjenjujemo da je prirodno da oni budu na strani DF-a i naroda, a ne da budu dio koalicije sa Milom Đukanovićem, tajkunima, organizovanim kriminalom…Naša ponuda je još uvijek na stolu, i očekujemo da glad za funkcijama, politička korupcija ili neki drugi ,,fenomen’’ ne budu presudni u odlučivanju, nego da se, ako potpuno nije zatajila, kod nekih probudi doslednost i dostojanstvo. Više puta smo upozoravali taj dio opozicije da ne postoji ,,treći put’’ u politici Crne Gore, da je to samo floskula i prečica do saradnje sa režimom, i to ponavljamo i ovoga puta“, naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako je dodao, potpuno dobronamjerno ih upozoravamo da njihova aktuelna tragikomična svađa oko fotelja, tačnije oko mrvica koje im je svjesno ponudio Milo Đukanović, kod većine javnosti izaziva zgražavanje i prezir.

„A predsjednik DPS-a je upravo želio da izazove takvu reakciju, da u očima pojedinih centara moći sebe predstavi kao demokratu i čovjeka ,,široke ruke’’ koji opoziciju daruje i šakom i kapom, a sa druge da podvede sebi sve one koji se upecaju na taj jeftini mamac i da ih predstavi kao neke halapljive i privilegija željne pojedince. I pored toga što su neki dobro zagrizli taj mamac, a neki se već uživjeli u ulogu ministara, DF im nudi da se izvuku iz te ponižavajuće i kompromitujuće pozicije i da zajedno oborimo taj teret, to zlo pod kojim Crna Gora stenje 27 godina. U suprotnom, čeka ih sudbina svih onih stranaka koje su svojevremeno bile u koaliciji sa Milom Đukanovićem i njegovim partijsko-profiterskim preduzećem“, ocijenio je Vučurović.     

Portal Analitika