Region

Greškom pretučen na smrt

Zoltana Bukovca (55) je u njegovom dvorištu 13. januara greškom pretukla grupa mladića, a nesrećni čovjek je tri nedjelje kasnije preminuo od teških povreda.
Greškom pretučen na smrt
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bukovac je zadobio smrtonosne udarce umjesto vlasnika kafića koji se nalazi u blizini dvorišta zgrade u kojoj je Zoltan živio.

Osumnjičeni su iste noći uhapšeni, ali Valerija sumnja da je u prebijanju njenog muža učestvovao i sin lokalnog moćnika.

- Kada sam te kobne noći stigla kući komšije su već bile pozvale policiju, a vlasnik kafića je pobjegao od batinaša sa kojima je bio u sukobu. Ispričao je što se dogodilo, ali je rekao da nije vidio ko je tukao Zoltana. Kolima sam krenula za Hitnom pomoći i vidjela kako policija hapsi grupu mladića - priča kroz suze Valerija Bukovac.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju uhapšeni su M. B. P. (20), S. L. (23), M. P. (22), M. S. (20), S. N. (21), O. P. (20) i L. T. (23), a prijava je podnijeta i protiv jednog maloljetnika.

- Mislim da se namjerno odugovlači sa okončanjem istrage jer je tek na moje insistiranje urađena DNK analiza odjeće mog supruga i tada je pronađen nepoznati uzorak. Slučajno sam saznala i da su trojicu pustili iz pritvora, a plašim se da će se sve zataškati jer su mi mnogi nezvanično rekli da DNK koji je kasnije nađen poripada sinu jednog lokalnog moćnika - priča Valerija.

- Dokazi postoje za petoricu, ali sam sigurna da je učestvovao još neko ko slobodno šeta, dok mog Zoltana koji nikada ni mrava nije zgazio, više nema - očajna je Bukovčeva.

U policiji kažu da se za sve informacije treba obratiti tužilaštvu, ali „Blicu“ je potvrđeno da je trojici mladića ukinut pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama pritvor je mogao biti ukinut u slučaju da su svjedoci saslušani i da nema opasnosti da osumnjičeni utiču na njih, ili da je tužilac odustao od gonjenja i nalazi da nema osnova da oni budu u pritvoru. Postupkom u fazi istrage rukovodi javni tužilac sa izuzetkom pritvora o kome odlučuje sud uz saglasnost tužilaštva.

Blic.rs

Portal Analitika