Region

Pucao suparniku u koljena, pa se dao u bijeg

Dalibor Anđelković iz Kaluđerice uhapšen je juče jer je u dvorištu kuće u Ulici Stevana Sinđelića 18 ranio Slobodana Stojanovića (45).
Pucao suparniku u koljena, pa se dao u bijeg
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pucnjavi i ranjavanju, koji su se dogodili oko osam sati ujutru, prethodila je svađa između Anđelkovića i Stojanovića, vjerovatno zbog nekih kriminalnih poslova.

Anđelković je izvadio pištolj, za koji, kako je kasnije utvrđeno, nema dozvolu, i Stojanoviću pucao u noge. Pogodio ga je u koljeno, nakon čega je utrčao u automobil u kome ga je čekao prijatelj, da bi se zatim uputili ka autoputu.

Prolaznici su vidjeli ranjenog Stojanovića i pozvali Hitnu pomoć, koja ga je odvezla na VMA.

U međuvremenu, policija je krenula u potragu za osumnjičenim Anđelkovićem i brzo su sustigli automobil u kome je bio sa prijateljem.

Prema saopštenju MUP-a, brzom i efikasnom akcijom Interventne jedinice, Anđelković je uhapšen nakon samo 20 minuta bjekstva. Odmah po prijemu prijave o pucnjavi, Interventna jedinica je zaustavila automobil iz kog je osumnjičeni istrčao i krenuo da bježi. Ipak, policajci su ga sustigli, oborili na zemlju i uhapsili.

Pretres Anđelkovićevog automobila otkrio je niz drugih dokaza o njegovim kriminalnim aktivnostima.

droga5

Prilikom pregleda, kod osumnjičenog su pronađeni pištolj i paket sa materijom bijele boje, za koju se pretpostavlja da je droga spid. Takođe, u vozilu je pronađeno i 20 grama materije zelene boje, najvjerovatnije marihuane, kao i vaga za precizno mjerenje, koja ukazuje da je Anđelković bio diler narkotika.

Po nalogu tužilaštva, osumnjičenom za pokušaj ubistva, kao i za nedozvoljeno posjedovanje oružja, određeno je zadržavanje do 48 sati.

Prije sedam godina Anđelkovića je tadašnji Okružni sud u Kruševcu kao člana organizovane kriminalne grupe osudio na pet i po godina zatvora, zbog uzgajanja marihuane.

U vrijeme izricanja presude bio je u bjekstvu i za njim je bila raspisana potraga. Ova grupa je u kućama u Pepeljevcu i Kruševcu, u vještačkim uslovima, uzgajala marihuanu, a kod uhapšenih je tada nađeno skoro devet kilograma droge.

Blic.rs 

Portal Analitika