Društvo

Misterija kuće u Hadžićima

Plavljanin Dženan Canović još početkom prošle godine, poslije nekoliko pokušaja, stigao je do jednog od sirijskih ratišta i priključio se takozvanim ISIL-formacijama, potvrđeno je Pobjedi iz više nezavisnih izvora u Sarajevu i Podgorici.
Misterija kuće u Hadžićima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Za sada, međutim, nema pouzdanih informacija vezanih za njegovu sudbinu. Sarajevski sagovornici našeg lista objašnjavaju da je crnogorski državljanin, kao i desetine drugih mladića, za odlazak ,,pripreman“ u Hađžićima, u kući Bajra Ikanovića, koji je i sam na ratištu.

Dio kuće je, međutim, ostavio saradnicima čija je obaveza da je ,,održavaju“ kao svojevrsni distributivni centar za mlade radikalne islamiste. Iz iste kuće je, navodno, u Siriju otišao i Canovićev sugrađanin Omar Redžepagić…

Inače, ni poslije 11 mjeseci, nakon što je u dijelu medija - ne i u Pobjedi - objavljena informacija da su dva brata, njihova sestra i njen muž, inače sinovi, kćerka i zet plavskog biznismena Kemala Canovića, na nekom od ISIL- ratišta, dodatnih razjašnjenja nema. Makar ne javnih i zvaničnih. Ćuti se na gotovo svim nivoima služ- benih izvora, a uopštena saopštenja - koja više skrivaju no što stvarno saopštavaju - pravdaju se tajnošću postupaka zarad efikasnosti i bezbjednosti. Ni u Plavu na tu temu nema sagovornika.

Snebivajući se, uglavnom ponavljaju da ,,Canovići već poduže ne žive ovdje, a o svemu se zna samo iz novina“. Kemal, doduše, dolazi povremeno, ali sve rjeđe, a zadržava se kratko i uvijek se kreće u veoma uskom krugu najbližih rođaka i prijatelja. Njegova đeca ne dolaze poduže…

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Foto: www.oocities.org

Portal Analitika