Politika

Stanković pustio u Skupštinu bivše članove Sedmog bataljona

Generalni sekretar Skupštine Siniša Stanković dozvolio je juče ulazak sedmorici redara Demokratskog fronta, među kojim su bila i dvojica bivših pripadnika zloglasnog Sedmog bataljona Vojske Jugoslavije i lično obezbjeđenje lidera Nove Andrije Madnića, saznaje Pobjeda.
Stanković pustio u Skupštinu bivše članove Sedmog bataljona
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama ovog lista, čelnici Uprave policije, čiji pripadnici obezbjeđuju zgradu parlamenta, imali su komunikaciju sa generalnim sekretarom Stankovićem od četvrtka do utorka, i tada im je on rekao da nema zahtjeva za posjete poslaničkim klubovima.

- Pet minuta prije dolaska tih osoba, Stanković spušta papir na prijemnicu skupštinskog obezbjeđenja u kojem se navodi da je tim osobama dozvoljen ulaz - kazao je Pobjedi izvor iz vrha policije.

Zahtjev DF-a, u koji je Pobjeda imala uvid, zaveden je 25. aprila i u njemu se navode imena osoba za koje je odobren ulazak.

Izvor iz policije je kazao za ovaj list da su među sedam osoba koje su ušle u Skupštinu bila i dva bivša pripadnika nekadašnjeg zloglasnog Sedmnog bataljona - Vasilije Durutović i Božidar Butorović, kao i jedan pripadnik ličnog obezbjeđenja lidera Nove Andrije Mandića - Dejan Gojković.

Sa njima u parlament su ušli i Velimir Eraković, Branko Kralj, Đorđe Milović i Goran Nikezić.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika