Protokol

Đukanović - Dol: Crna Gora primjer u regionu po pitanju pregovora

Crna Gora je lider i primjer drugima u regionu kada su u pitanju pristupni pregovori sa Evropskom unijom (EU), poručio je nerezidentni ambasador Holandije u Podgorici, Hendrik van den Dol.
Đukanović - Dol: Crna Gora primjer u regionu po pitanju pregovora
Portal AnalitikaIzvor

„Uz priznanje za dosadašnji napredak, on je izrazio očekivanje da će Crna Gora, tokom aktuelnog holandskog predsjedavanja EU, uspješno nastaviti sa dinamikom otvaranja pojedinih poglavlja“, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović primio je danas u nastupnu posjetu van den Dola i zahvalio na podršci koju holandska Vlada pruža Crnoj Gori u evropskim i evroatlantskim integracijama, između ostalog, i kroz različite razvojne bilateralne projekte u oblasti vladavine prava i unapređenja prava manjina.

U saopštenju Vlade se kaže da je Đukanović prenio zainteresovanost za dalje jačanje bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa, u skladu sa crnogorskim strateškim unutrašnjim i spoljnopolitičkim razvojnim prioritetima.

„Zajednički je ocijenjeno da je potrebno uložiti dodatan napor u promociji Crne Gore kao privlačne investicione destinacije, posebno kada riječ o proizvodnji zdrave hrane, turizmu i energetici i izražena obostrana spremnost za intenziviranje postojećih i uspostavljanje novih kontakata u tom pravcu“, saopšteno je iz Vlade.

Navodi se da je van den Dol čestitao Vladi i premijeru lično poziv za članstvo u NATO i istakao da će Holandija sa zadovoljstvo sarađivati sa Crnom Gorom kao budućom članicom Alijanse.

Portal Analitika