Region

Inspektora ubio diler deviza

Srpska policija je na korak do rasvjetljavanja mučkog ubistva svog kolege inspektora Trećeg odjeljenja SUP Beograd Dragana Radišića (34) - saznaju "Novosti". Na osnovu otiska prsta sa mjesta zločina, poslije dvije decenije od smaknuća, identifikovan je Albanac, nekadašnji diler deviza u Beogradu, kao direktni izvršilac zločina.
Inspektora ubio diler deviza
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima "Novosti", ovaj Albanac, čije se ime još ne objavljuje, godinama se krije na Bliskom istoku, a srpska policija ga je locirala i uskoro će započeti postupak za njegovu ekstradiciju.

Do ovog najkrupnijeg pomaka u 20 godina dugoj istrazi, jednog od prvih mafijaških ubistava na ulicama Beograda, došlo se zahvaljujući ruskom sistemu za obradu otisaka prstiju. Ubačeni materijalni tragovi sa mjesta ubistva inspektora Radišića u novi sistem, poklopili su se sa otiskom prstiju čovjeka koji je tada hapšen zbog dilovanja devizama!

- Prvo nismo mogli da vjerujemo, a onda smo shvatili da smo na pragu da riješimo zločin koji je uzdrmao beogradsku policiju - navodi izvor "Novosti". - Radišić je radio na najvećim ubistvima iz tog perioda, a onda je i sam mučki, profesionalno ubijen. Otisak ovog dilera deviza pronađen je u hodniku zgrade, na mjestu njegovog smaknuća. Ako bude sve teklo kako treba, možda ćemo uskoro znati i ko je nalogodavac zločina.

Ovaj Albanac, sredinom devedesetih, imao je svoju grupu dilera deviza na beogradskim ulicama. Sumnja se da ga je angažovao jedan od većih kriminalaca, kome je Radišić bio za petama zbog drugih ubistava. Pretpostavlja se da je zločin počinio za novac, a posle ubistva sklonio se na Kosovo i Metohiju. (Novosti)

Portal Analitika