Politika

Simović: Problem stanuje u opoziciji, DPS čeka da se dogovore

Šef poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović, kazao je da mu se čini da u danima kad svi zajedno treba da uberemo plodove Sporazuma o fer i slobodnim izborima, vidimo da je Sporazumu trebao da prethodi dogovor unutar opozicije.
Simović: Problem stanuje u opoziciji, DPS čeka da se dogovore
Portal AnalitikaIzvor

„Tako da javnost treba da pita opoziciju kako nakon svega ispada da je problem među njima. Zašto danas pred premijero postoje dvije liste kandidata opozicije? DPS tome ničim nije doprinijela. Mi ne možemo da utičemo na to. Problem stanuje o opozicionim partijama, a DPS ostaje otvorena za sporazume. Sporazumu sa DPS-om mora da prethodi sporazum unutar opozicije“, naglasio je on na konferenciji za medije u Skupštini.

On je istakao da proces treba riješiti u duhu dijaloga i sporazuma.  Govoreći o tome da li premijer  Đukanović sada ima mogućnost da bira ministre s obje liste ili mora da se odluči samo za jednu Simović je rekao:

"Odluka će biti na premijeru. To predviđaju ustavne nadležnosti kada predlaže rekonstrukciju vlade. U međuvremenu je poželjan dogovor samih opozicionih partija", kaže Simović.

Tekst i foto: B.K.

Portal Analitika