Politika

Abazović: Sjedinica Skupštine otkazana do daljnjeg, neko iz opozicije odigrao za DPS

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kazao je da je sjednica Skupštine koja je bila najavljena za danas odložena do daljnjeg, zbog toga što su on i poslanik Demosa Goran Danilović, kao predlagači lex specialis-a, smatrali da ne može da se počne sa raspravom o njemu ako nema političkog sporazuma. On je rekao da se sjednica parlamenta može zakazati za sat vremena, ako premijer Đukanović pošalje predlog sa izmjenema u Vladi.
Abazović: Sjedinica Skupštine otkazana do daljnjeg, neko iz opozicije odigrao za DPS
Portal AnalitikaIzvor

„Kako sad imamo dvije ili tri liste, bilo je ispravno da se ne igramo sa ljudima i meni ovo liči na maslo DPS-a i jedne opozicione stranke, kojim je trebao da se minira Sporazum o slobodnim i fer izborima. Ukoliko ne bude ispoštovana lista Demosa, URA-e i SDP-a, neću glasati za lex specialis i povući ću ga“, poručio je Abazović nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine.

On je rekao da je dan početka sjednice parlamenta neizvjestan, jer je, kako je kazao, „neko iz opozicije odigrao za DPS“.

„Ovo odgovara DPS-u. Žao mi je što ćemo izgubiti vrijeme i što Sporazuma možda neće ni biti“, kazao je potpredsjednik URA-e.

Abazović je naglasio da SNP, bez obzira što ima svoj kredibilitet, nije bio na na nivou dobrog opozicionog duha. On smatra da njihovi potezi idu na vodenicu DPS-a.

Potpredsjednik URA-e je kazao da je predlog DF-a o prelaznoj vladi prihvatljiv, ali da ne zna koliko je realan.

„To su već pokušali, ali nijesu uspjeli zbog političke korupcije“, napomenuo je Abazović.

Tekst i foto: B.K.

Portal Analitika