Fudbal

Real i Siti u Madridu za finale Lige šampiona

Bilo koja pobjeda večeras (20.45) donijeće Realu plasman u Ligu šampiona. Ali, osim straha od primljenog gola protiv Mančester sitija, u Madridu strahuju i zbog Kristijana Ronalda.
Real i Siti u Madridu za finale Lige šampiona
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko ne bude igrao, biće to veliki hendikep u nastojanju da se dođe do gola, ali i njegov nastup nosi određeni rizik. Bar tako tvrdi poznati španski ljekar Mikel Sančez.

- Moj savjet mu je da ne igra protiv Sitija, jer rizikuje da obnovi povredu i tako ugrozi karijeru - rekao je Sančez, inače ljekar Rafaela Nadala kojeg u Realu često konsultuju kada je riječ o ovako delikatnim situacijama.

Odluka o Ronaldovom nastupu biće donesena uoči same utakmice, a Zinedin Zidan nada se da imati najboljeg igrača na raspolaganju. Bez njega u Mančesteru, Real je u finišu stvorio nekoliko šansi, od čega dva zicera.

- Imam sjajan odnos sa Kristijanon, uvijek može da mi kaže što misli i kako se osjeća. Nadam se da će igrati u revanšu - izjavio je Zidan.

Real večeras juri 14. finale Lige šampiona. Eliminacija bi značila fijasko.

- U dosadašnjem dijelu sezone nijesmo osvojili još ništa, iako je bilo dobrih perioda. Sada želimo da uradimo sve da prođemo u finale. Ako u tome ne uspijemo, bio bi to veliki neuspjeh, fijasko... - poručio je Zidan.

Na drugoj strani je Siti, koji je prvi put došao ovako daleko u Ligi šampiona. I ne misli da se zaustavi na tome.

- Pokušaćemo da igramo kao i u prvoj utakmici. Ne dolazimo u Madrid da bi branili 0:0, želimo da izađemo visoko, napravimo presing i postignemo gol, koji bi nam mnogo značio - izjavio je Manuel Pelegrini.

Menadžer Sitija vraća se na mjesto odakle je otpušten zbog sezone u kojoj nije osvojio nijedan trofej (2009/2010).

- ,,Bernabeu“ mi vraća neke lijepe uspomene. Ali, ne osjećam nikakav poseban motiv ili slično. Samo želim da prođemo u finale - dodao je Pelegrini. 

Portal Analitika