Crna hronika

Uhapšen Marinko Dobrašinović

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti uhapsili su u subotu sugrađanina Marinka Dobrašinovića (23), kod kojeg su prilikom kontrole u strogom centru grada, pronašli i odozeli dvije detonatorske kapisle sa pripremljenim sporogorećim štapinima, saznaju Dnevne novine.
Uhapšen Marinko Dobrašinović
Portal AnalitikaIzvor

Hapšenje je izvedeno u Ulici Marka Miljanova, i to oko 14 časova, neposredno nakon što je policijska ekipa zaustavila Dobrašinovića, jer im je sumnjivo izgledao.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj mladić je nosio torbicu, a kada su policajci tražili da ga legitimišu i da im je preda, on je to i učinio.

“U torbi se nalazila detonatorska kapisla sa sporogorećim štapinom od 15 centimetara i još jedna električna kapisla, takođe, sa sporogorećim štapinom", rečeno je DN iz policije.

Šta je namjeravao osumnjičeni da učini sa ovim eksplozivnim napravama, policija ispituje u okviru izviđaja, koji je naložio Osnovni državni tužilac.

On tereti Dobrašinovića za krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija". Osumnjičenom je određen tužilački pritvor. (Dnevne novne, CdM)

Portal Analitika