Politika

Opozicioni ringišpil

Lideri Socijaldemokratske partije, Građanskog pokreta URA, Demosa i Socijalističke narodne partije Ranko Krivokapić, Žarko Rakčević, Miodrag Lekić i Srđan Milić ni juče nijesu uspjeli da usaglase jedinstvenu opozicionu listu kandidata za ministre, nakon što je lider SNP-a svoj ulazak u Đukanovićev kabinet uslovio dobijanjem dvije ministarske funkcije.
Opozicioni ringišpil
Portal AnalitikaIzvor

Miliću je prethodno od strane opozicione trojke - SDP, Demos, URA - kroz zajedničko saopštenje ponuđena funkcija ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja. Pošto ni kasno sinoć nije bilo pomaka u objedinjavanju prijedloga, opozicija će na današnjoj sjednici Skupštine izaći sa nesvakidašnjim prijedlogom od - dvije liste: jedne koju su sastavili SDP, Demos i GP URA i druge koju čine dva predstavnika Milićeve SNP!?

Demos, URA i SDP predlažu Milenka Popovića (člana Savjeta Demosa) za mjesto potpredsjednika Vlade, Gorana Danilovića (Demos) za ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića (potpredsjednik SDP-a) za ministra finansija i Borisa Marića iz nevladine organizacije Centar za građansko obrazovanje za ministra rada i socijalnog staranja.

Paralelno sa ovom listom, SNP je predložio Radivoja Rašovića na mjesto ministra poljoprivrede i Veselina Bakića za ministra finansija. Iz obije grupacije je najavljeno da će liste premijeru Đukanoviću biti dostavljene najkasnije danas ujutro, prije početka sjednice Skupštine. Iz GP URA je naknadno i pojašnjeno da nije neophodno da lista bude kompletna da bi počela sjednica Skupštine, koja bi, prema najavama, trebalo da traje dva dana.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika