Politika

Rakčević: Neprihvatljiv pristup SNP-a

Predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je da je neprihvatljiv pristup Socijalističke narodne partije, koja traži dva ministarska mjesta kao uslov za ulazak u Vladu i potpisivanje Leks specijalisa. Rakčević navodi i da ucjene nijesu dobar pristup.
Rakčević: Neprihvatljiv pristup SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

"Mi već mjesecima radimo na Sporazumu, koji je potpisan 26. aprila. Zaista je najblaže rečeno čudno da noć pred zasijedanje parlamenta, kolege iz SNP-a, koje su nedjeljama odbacivale mogućnost da potpišu Sporazum, sada okreću tezu i postavljaju pitanje funkcija“, kazao je Rakčević Televiziji Vijesti.

Što se tiče URE, on je ponovio, da im ministarska mjesta nijesu važna.

„Imate međutim drugi pristup. Znači nećete da se potpiše Sporazum, a hoće da se od četiri ministarska mjesta bez potpisa na Sporazum dobiju dva mjesta“, kazao je Rakčević.

"Nije dobar pristup ucjena. Mi moramo da se koncentrišemo na kontrolu izbora, na ono što su fer izbori. Zaista ne prihvatamo pristup ili ćemo imati dva ministra ili nema ništa od Sporazuma i nećemo glasati ni za Leks specijalis“, poručio je Rakčević i dodao da će se vjerovatno opozicija večeras konsultovati o ovom prijedlogu SNP-a.

Portal Analitika