Politika

Glavni odbor SNP-a ovlastio Milića da potpiše sporazum

Glavni odbor Socijalističke narodne partije je danas, na devetoj sjednici, ovlastio predsjednika SNP-a Srđana Milića da potpiše Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore u Crnoj Gori.
Glavni odbor SNP-a ovlastio Milića da potpiše sporazum
Portal AnalitikaIzvor

"Na jučerašnjem sastanku, lideri SDP-a, Demosa i URE su, po njihovom tumačenju, potpisivanje Sporazuma definisali kao uslov bez kojeg se ne može biti dio kontrole izbornog procesa. Prije sjednice Glavnog odbora SNP-a, iz medija smo saznali da su lideri ove tri političke grupacije napravili predlog kandidata za ministre i potpredsjednika Vlade, s jednim upražnjenim mjestom za kandidata SNP-a. SNP, kao partija sa nespornim izbornim legitimitetom i legalitetom, insistira na principijelnosti u saradnji. Glavni odbor SNP-a je donio odluku da za kandidata za ministra finansija predloži diplomiranog ekonomistu i potpredsjednika SNP-a Veselina Bakića, a za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja diplomiranog ekonomistu Radivoja Rašovića", saopšteno je Portalu Analitika sa sjednice Glavnog odbora SNP-a.

Kako se dodaje, predlaganjem kadrova višestruko dokazanih stručnih i profesionalnih sposobnosti, koji su među osnivačima SNP-a, "preuzimamo i kao partija punu odgovornost u predmetnim ministarstvima za obezbjeđivanje uslova za fer i slobodne izbore".

"Glavni odbor SNP-a je zaključio da se ovaj naš predlog mora gledati kao cjelina. U suprotnom, SNP neće glasati za Leks specijalis, niti učestvovati u Vladi izbornog povjerenja. SNP će ovaj predlog uputiti svim potpisnicima sporazuma", ističe se u saopštenju. 

Portal Analitika