Fudbal

Kako je isti dan obilježio karijere dvojice Šmajhela

Kasper Šmajhel, sin legendarnog Junajtedovog asa Petera, dostigao je vrhunac karijere u sezoni koja će se prepričavati i unucima! Cio svijet slavi jedan od najvećih podviga u ikada viđenih u fudbalskom svijetu, a nevjerovatna je simbolika koja stoji iza šampionske priče dvojice golmana.
Kako je isti dan obilježio karijere dvojice Šmajhela
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Peter Šmajhel je svoju prvu titulu engleskog šampiona sa Junajtedom osvojio 2. maja 1993. godine, kao 29-godišnji as u najboljim danima karijere. A pazite sada – Kasper je postao prvak Engleske sa Lesterom na isti dan, samo 23 godine kasnije! Takođe kao golman od 29 godina! A ono što je još interesantnije jeste – ni Junajted, ni Lester tog dana kada su postali šampioni nijesu igrali utakmice, već su titule ovjerili na konto rezultata drugih utakmica!

Možda Kasper nikada neće dostići visine svog oca, ali barem će ostati upamćen kao jedan od najvažnijih igrača u možda i najljepšoj fudbalskoj bajci ikada ispričanoj.

Za kraj moramo da pomenemo i jedan događaj koji nema toliko veze sa Lesterom u prošlosti, koliko je imao uticaj na to da se Lisice okite lovorikama. Naime, Eden Azar je 2. maja prošle godine postigao gol koji je Čelsiju donio titulu, a u poneđeljak uveče je to učinio kako bi pehar otišao četi Klaudija Ranijerija!

(mozzartsport.com)

Portal Analitika